CEMBER MUTFAKTA
CEMBER MUTFAKTA

MUTFAK SOHBETLERİ VE TARİFLER

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Oylama 0

BEYAZ ŞEKER HAMURLU PASTA

Tarafından yollandı çember, 27.04.2009, 10:17:00 in TATLILAR

Şeker hamuru çok özendiğim, denemeyi çok istediğim bir şeydi.. O pastaların görünümü çok hoşuma gidiyor.. Geçen hafta renkli şeker hamurları satın aldım.. Kalıp halinde satılıyorlar.. Merdane ile açıp, dilediğiniz şekli verip pasta süsleri yapıyorsunuz.. Tıpkı oyun hamuru gibi ama bunlar yenen cinsinden.. Çok eğlenceli gerçekten.. Benim pastam böyle oldu.. Bir gün şekil olarak daha iyilerini de yapacağım..




Malzemeler (kek için):
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için malzemeler:
400 gram bitter kuvertür çikolata
1 kutu krema

Kaplama için beyaz şeker hamuru




Yapılışı:
Fırını 170 dereceye ısıtıp kekimi pişirdim.. Soğuduktan sonra ikiye kestim.. Şekerli su ile ıslatıp, teflon sos tavasında kısık ateşte erittiğim kremalı kuvertür çikolatayı sürdüm.. Ara katta kremanın üzerine fındık krokan ve damla çikolata serptim.. Üst parçayı kapattım.. Üzerine kalan erimiş kremalı kuvertür çikolatayı krema olarak sürdüm.. Pastayı 15 dakika dolapta bekletip kremanın donmasını sağladım.. İki yumruk büyüklüğünde beyaz şeker hamurunu merdane ile açıp pastanın üzerine kapladım.. Bir gün önceden hazırladığım böylece sertleşip bozulmayacak hale gelen figürlerimi su ile üzerine yapıştırdım..



Bu giriş için izler [ İz URLsi ]

Bu giriş için hiç iz yok


Yorumlar

Bu girişe hiç yorum yapılmamış


 
« Bir sonraki en eski · CEMBER MUTFAKTA · Bir sonraki en yeni »


Resmim


0 Kullanıcı(lar) görüntüsü

0 Misafir(ler)
0 Üye(ler)
0 Gizli üye(ler)


Blogumda Turlayın



Twitter Şu Anda Ne Yapıyorum


En son Ziyaretçiler



15 Jul 2019 - 10:38


14 Apr 2019 - 14:48


9 Jun 2015 - 1:12


24 Mar 2015 - 11:26


11 Feb 2013 - 10:06

Google İle Paylaşılan Maddeler


NEDEN MUTFAKTAYIM..



Yemek, pasta, börek yapmayı eskiden beri çok severim.. Ama çalışırken yeterli vaktim olmuyordu.. Şimdilerde mutfağa istediğim kadar zaman ayırabiliyorum.. Mis gibi yemek kokuları bana hep annemin mutfağını ve çocukluğumu hatırlatır.. Mutfak benim için güven ve sevgi demek.. Evin en sıcak yeridir bana göre.. O yüzden yemeği ortam uygunsa mutfakta yemeyi ve uzun mutfak sohbetlerini çok severim.. Burada kendimin, annemin ve halamın tariflerini, şunu şunla karıştırsam nasıl olur acaba diyerek ortaya çıkardığım çeşitleri mutfak sohbeti yaparak anlatacağım..

Yaşasın mutfak keyfi..






MEYVALAR



Meyva resimlerini çok seviyorum.. Bu kiraza bayıldım..



Bu çilek resmine de..



Ve bu limonlara da..







SENEYE GÖRÜŞMEK ÜZERE