CEMBER MUTFAKTA
CEMBER MUTFAKTA

MUTFAK SOHBETLERİ VE TARİFLER

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Oylama 0

ETLİ PAZI SARMASI

Tarafından yollandı çember, 16.05.2009, 09:19:00 in ANA YEMEKLER

Etli sarmaların içinde en sevdiğim pazıyla yapılandır.. Çünkü pazı ipek gibi yumuşacık oluyor..





Malzemeler:
2 bağ pazı yaprağı
250 gram orta yağlı kıyma
1 iri baş soğan
3 diş sarmısak
2 tane domates
1 yemek kaşığı kuru ya da taze nane
1 yemek kaşığı maydanoz
2 yemek kaşığı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Pazı yapraklarını uzun saplarını kestikten sonra yıkayıp sıcak suda 3-4 dakika bekletip hemen süzgece alalım (Fazla bırakırsanız parçalanır).. Kıyma, soğan, sarmısak, domates, nane ve maydanozu rondoya atıp çekelim.. Yıkadığımız pirinçleri katıp, sarma içinin kuru olmaması için bir yemek kaşığı zeytinyağı, iki yemek kaşığı su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra malzemeleri şöyle bir karıştıralım.. Pazılarımızın ortasındaki kalın damarı çıkarıp yaprağın büyüklüğüne göre iç malzemesi koyup saralım.. Çok büyük yaprakları boyuna ikiye bölmek daha iyi sonuç veriyor.. Sarma işlemi bittikten sonra tencereye kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 domates rendesini ve üzerini örtecek kadar suyu ilave ettikten sonra sarmamızı önce orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye ya da pirinçler uzayıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.. Afiyet olsun..


Bu giriş için izler [ İz URLsi ]

Bu giriş için hiç iz yok


Yorumlar

Bu girişe hiç yorum yapılmamış


 
« Bir sonraki en eski · CEMBER MUTFAKTA · Bir sonraki en yeni »


Resmim


1 Kullanıcı(lar) görüntüsü

1 Misafir(ler)
0 Üye(ler)
0 Gizli üye(ler)


Blogumda Turlayın



Twitter Şu Anda Ne Yapıyorum


En son Ziyaretçiler



2 Nov 2019 - 20:06


14 Apr 2019 - 14:48


9 Jun 2015 - 1:12


24 Mar 2015 - 11:26


11 Feb 2013 - 10:06

Google İle Paylaşılan Maddeler


NEDEN MUTFAKTAYIM..



Yemek, pasta, börek yapmayı eskiden beri çok severim.. Ama çalışırken yeterli vaktim olmuyordu.. Şimdilerde mutfağa istediğim kadar zaman ayırabiliyorum.. Mis gibi yemek kokuları bana hep annemin mutfağını ve çocukluğumu hatırlatır.. Mutfak benim için güven ve sevgi demek.. Evin en sıcak yeridir bana göre.. O yüzden yemeği ortam uygunsa mutfakta yemeyi ve uzun mutfak sohbetlerini çok severim.. Burada kendimin, annemin ve halamın tariflerini, şunu şunla karıştırsam nasıl olur acaba diyerek ortaya çıkardığım çeşitleri mutfak sohbeti yaparak anlatacağım..

Yaşasın mutfak keyfi..






MEYVALAR



Meyva resimlerini çok seviyorum.. Bu kiraza bayıldım..



Bu çilek resmine de..



Ve bu limonlara da..







SENEYE GÖRÜŞMEK ÜZERE