Eurovision Þarkýlarýmýzý Oyluyoruz |
Bölüm Kurallarý
Bu bölümde anket açabilir ve oylama yapabilirsiniz.
Güzel Paylaþýmlar..
![]() ![]() |
Eurovision Þarkýlarýmýzý Oyluyoruz |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Mazi Hocasý
Ýleti: 2,194
Katýlým: 25.03.2009
Nereden: Aiur
Üye No: 4,771
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Eurovision maceramýz herhalde çocukluðumuzun en önemli mihenk taþlarýndan biridir. Hele ki geçmiþte bu yarýþmanýn ülkece nasýl duygularla beklendiði ve seyredildiði malumken, bu heyecana en yakýndan tanýklýk etmiþ bizler için oldukça deðerli bir yarýþma.
Hep tv önünde biz seyrettik ve yabancý parçalara oy verdik. Kimi zaman üzüldük, kimi zaman kýzdýk, kimi zaman sevindik. Peki biz anilarim.net olarak eurovision'a gönderdiðimiz þarkýlardan 10 tanesine eurovision puan sistemiyle (12-10-8-7-...) oy verseydik nasýl bir oylama yapardýk ve sonuç ne çýkardý ? Þarkýnýn yanýna puanýnýzý verip isterseniz kýsa yorum da yazarsanýz harika olur. Ben de kimi parçalar için vaktim olduðunda youtube videolarýný ekleyeceðim sayfaya hatýrlama amaçlý. Yýl Þarkýcý Þarký 1975 Semiha Yanký "Seninle Bir Dakika" 1978 Nilüfer & Nazar "Sevince" 1980 Ajda Pekkan "Petrol" 1981 Modern Folk Üçlüsü & Ayþegül "Dönme Dolap" 1982 Neco "Hani?" 1983 Çetin Alp & Kýsa Dalgalar "Opera" 1984 Beþ Yýl Önce, On Yýl Sonra "Halay" 1985 MFÖ "Diday diday day" 1986 Klips ve Onlar "Halley" 1987 Seyyal Taner & Lokomotif "Þarkým Sevgi Üstüne" 1988 MFÖ "Sufi" 1989 Pan "Bana Bana" 1990 Kayahan "Gözlerinin Hapsindeyim" 1991 Ýzel, Reyhan & Can "Ýki Dakika" 1992 Aylin Vatankoþ "Yaz Bitti" 1993 Burak Aydos "Esmer Yarim" 1995 Arzu Ece "Sev" 1996 Þebnem Paker "Beþinci Mevsim" 1997 Þebnem Paker & Grup Etnik "Dinle" 1998 Tüzmen "Unutamazsýn" 1999 Tuðba Önal "Dön Artýk" 2000 Pýnar Ayhan & The SOS "Yorgunum Anla" 2001 Sedat Yüce "Sevgiliye Son" 2002 Buket Bengisu & Safir "Leylaklar Soldu Kalbinde" 2003 Sertab Erener "Everyway That I Can" 2004 Athena "For Real" 2005 Gülseren "Rimi Rimi Ley" 2006 Sibel Tüzün "Süper Star" 2007 Kenan Doðulu "Shake It Up Þekerim" 2008 Mor ve Ötesi "Deli" 2009 Hadise "Düm Tek Tek" 2010 maNga "We Could Be The Same" 2011 Yüksek Sadakat "Live It Up" 2012 Can Bonomo "Love Me Back" |
| |
Bu iletiye te?ekk?r edenler: | |
![]()
Ýleti
|
|
Ruh Halim:
![]() ![]() |
1975 / Semiha Yanký / Seninle Bir Dakika 1978 / Nilüfer Grup Nazar / Sevince 1980 / Ajda Pekkan / Petrol
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ruh Halim:
![]() ![]() |
1981 / Modern Folk Üçlüsü & Ayþegül / Dönme Dolap
1982 / Neco / Hani 1983 / Çetin Alp & Kýsa Dalgalar / Opera |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ruh Halim:
![]() ![]() |
1984 / 5 Yýl Önce 10 Yýl Sonra / Halay
1985 / MFÖ / Diday diday day 1986 / Klips ve Onlar / Halley |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Forum Demirbaþý
Ýleti: 4,581
Katýlým: 02.06.2011
Üye No: 54,831
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Yýl Þarkýcý Þarký
1975 Semiha Yanký "Seninle Bir Dakika" 12 Puan 1978 Nilüfer & Nazar "Sevince" 1980 Ajda Pekkan "Petrol" 8 Puan 1981 Modern Folk Üçlüsü & Ayþegül "Dönme Dolap" 1982 Neco "Hani?" 1983 Çetin Alp & Kýsa Dalgalar "Opera" 1984 Beþ Yýl Önce, On Yýl Sonra "Halay" 1985 MFÖ "Diday diday day" 1986 Klips ve Onlar "Halley" 1987 Seyyal Taner & Lokomotif "Þarkým Sevgi Üstüne" 1988 MFÖ "Sufi" 1989 Pan "Bana Bana" 1990 Kayahan "Gözlerinin Hapsindeyim" 10 Puan 1991 Ýzel, Reyhan & Can "Ýki Dakika" 1992 Aylin Vatankoþ "Yaz Bitti" 1993 Burak Aydos "Esmer Yarim" 1995 Arzu Ece "Sev" 6 Puan 1996 Þebnem Paker "Beþinci Mevsim" 1997 Þebnem Paker & Grup Etnik "Dinle" 1998 Tüzmen "Unutamazsýn" 1999 Tuðba Önal "Dön Artýk" 2000 Pýnar Ayhan & The SOS "Yorgunum Anla" 2001 Sedat Yüce "Sevgiliye Son" 2002 Buket Bengisu & Safir "Leylaklar Soldu Kalbinde" 2003 Sertab Erener "Everyway That I Can" 2004 Athena "For Real" 2005 Gülseren "Rimi Rimi Ley" 2006 Sibel Tüzün "Süper Star" 2007 Kenan Doðulu "Shake It Up Þekerim" 2008 Mor ve Ötesi "Deli" 2009 Hadise "Düm Tek Tek" 3 Puan 2010 maNga "We Could Be The Same" 2011 Yüksek Sadakat "Live It Up" 2012 Can Bonomo "Love Me Back" Seninle bir dakika adlý þarkýyý hala zevkle dinliyorum ![]() -------------------- Doðduðum gün yüzüme bakýp gülümseyen melek, seni hiç unutmadým
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Forum Demirbaþý
Ýleti: 6,131
Katýlým: 30.05.2007
Nereden: Zeytinburnu / Vargeller
Üye No: 68
Ruh Halim:
![]() ![]() |
1976 ve 1977 de niye katýlmamýþýz acaba?
Valla çocukluðumun en vurucu eurovision parçasý Ajda'nýn Petrol parçasý olmuþtur. Bu yüzden onun yeri her zaman ayrýdýr. Mahallede 5, 6 veya daha fazla çocuk bir araya gelip, ammaan petrol canýým petrol diyerek koro halinde okur dururduk. Bu yüzden en yüksek puan Ajda'ya ve Petrol parçasýna gidecek. Sonracýma hayatýmýn bir çok alanýnda þahit olduðum diðer eurovision parçalarý içinde beðendiðim baþka parçalarda olmuþtu. 1985 yýlýnda MFÖ ile katýldýðýmýz Diday diday day ve hemen ertesi yýl yani 1986'da Klips ve Onlar'ýn Halley parçasýda favorilerim olmuþtu. 1981 Yýlýnda Modern Folk Üçlüsü ile katýldýðýmýz Dönme Dolap'da güzeldi. En düþük puan'ým 1982 yýlýnda Neco ile katýldýðýmýz Hani parçasýna gidecek. çünkü bugün bile sevmem bu parçayý. Toparlayacak olursak 1980 Ajda Pekkan "Petrol" 12 Tam Puan 1981 Modern Folk Üçlüsü ''Dönme Dolap 10 Puan 1982 Neco "Hani" 3 Puan 1985 MFÖ "Diday diday day" 8 Puan 1986 Klips ve Onlar "Halley" 10 Puan Fazla detaya girmeye gerek yok heralde. Klips ve Onlar ''Halley'' Video youtube'de ki kanalýmdan -------------------- Titresin bir mum alevinde o eski günler, bir gümüþ çerçeveden seyret yine maziyi, bir nezaketli ince söz duyar da belki, o sararmýþ resmin hayat bulur yeniden.
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Administrator
Ýleti: 5,589
Katýlým: 21.05.2007
Nereden: Eternia/Castle Grayskull
Üye No: 41
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Tabiri caizse 10 numara fikir olmus PROTOSS
![]() Ben standart puanlarin disinda aykiri puanlar versem sanirim sorun olmaz degil mi? ![]() Yýl Þarkýcý Þarký 1975 Semiha Yanký "Seninle Bir Dakika".......6 Bu sarki eger Ingilizce soylenseymis ilk 10'a rahat girermis gibime geliyor. 1978 Nilüfer & Nazar "Sevince" Idare eder ama Nilufer gibi bir ses icin zayif bir sarki. Niye gitmis ki bu yarismaya??? 1980 Ajda Pekkan "Petrol".....2 Gereksiz yere abartilmis bir sarki..... 1981 Modern Folk Üçlüsü & Ayþegül "Dönme Dolap"....1 Zayif.... 1982 Neco "Hani?"......0 Ne gerek varmis bu sarkiya? 1983 Çetin Alp & Kýsa Dalgalar "Opera" Aslinda....Bu sarkida o kadar da asagilanacak bir sarki degil. Cetin Alp'e yillar boyunca gereksiz yuklenildi bence. 1984 Beþ Yýl Önce, On Yýl Sonra "Halay".....4 Guzel sarki ama kostumler ve kareografi inanilmaz kotu. 1985 MFÖ "Diday diday day" Ehhhhhhh iste ![]() 1986 Klips ve Onlar "Halley"....10 En iyilerden...Herseyi ile muthis bir donem sarkisi. 1987 Seyyal Taner & Lokomotif "Þarkým Sevgi Üstüne" Bu sarki sanirim izlerken ve dinlerken izleyenleri cok yordugundan 0 puan aldi. 1988 MFÖ "Sufi" Ehhhhhhh iste ![]() 1989 Pan "Bana Bana"......??? Simdi bu sarkida kesinlikle bir olay var. Bu sarkiyi tamamen cozmek icin en az 50 yil daha gecmesi lazim. Kesinlikle bu listenin en kalbur ustu hatta uzay otesi sarkisi. 1990 Kayahan "Gözlerinin Hapsindeyim" Sirf populerligi ile yarismaya gitmis ve gereksiz yer isgal etmis bir sarki(ci). Kocaman bir 0 1991 Ýzel, Reyhan & Can "Ýki Dakika" 90'larin ilk adimi. Tehlikenin isaretcisi ![]() 1992 Aylin Vatankoþ "Yaz Bitti" Yorumsuz 1993 Burak Aydos "Esmer Yarim" Yorumsuz 1995 Arzu Ece "Sev" Cok guzel bir kadin, guzel bir ses ama zayif sarki. 1996 Þebnem Paker "Beþinci Mevsim" Sebnem Paker icin sadece isinma turu sarkisi. 1997 Þebnem Paker & Grup Etnik "Dinle"....7 Kesinlikle en iyilerden 1998 Tüzmen "Unutamazsýn" Tuzmen'e yazik oldu.Sarki kotu 1999 Tuðba Önal "Dön Artýk"....5 Turkiye'nin gordugu en iyi seslerden. Guzelligi ayri muhtesem. Nerede bu kadin Allah askina ![]() 2000 Pýnar Ayhan & The SOS "Yorgunum Anla" ????? Yorumsuz 2001 Sedat Yüce "Sevgiliye Son" Yorumsuz 2002 Buket Bengisu & Safir "Leylaklar Soldu Kalbinde" Yorumsuz 2003 Sertab Erener "Everyway That I Can".....12 Gercekleri konusalim. Bir daha boyle bir sarki cok zor cikar bizden. Sonsuza kadar 1. 2004 Athena "For Real".....3 Eglencelik. 2005 Gülseren "Rimi Rimi Ley"..... eksi 999999999999999999999999999999999999999999999999999................ Bu kadini ve sarkiyi bu yarismaya gonderen kisiler ne cektiyse kesinlikle ben ondan istemiyorum. Nasil kotu bir malzeme kullandinizda kafaniz nasil dumanlandi anlayamiyorum. Utanc listesi olsa kafadan bu sarki girer. Sonraki 99 sira bos kalir. 100'den devam eder. 2006 Sibel Tüzün "Süper Star" Ne gerek vardi bu sarkiya??? 2007 Kenan Doðulu "Shake It Up Þekerim" 90'larin neferi Kenan ve o kaosun en guzel temsili. Sarki adina bak ![]() 2008 Mor ve Ötesi "Deli" Bu cocuklar neden gitti ki bu yarismaya halen cozemedim. 2009 Hadise "Düm Tek Tek" Guzel bir album promosyon calismasi. Hareket ve bol kalca & bacak izledik iste ![]() 2010 maNga "We Could Be The Same".......8 Eger ilk albumlerinde ki sound ile gitselerdi uzak ara birincilerdi ama haksiz bir 2.lik aldilar. O yilin en iyisi bu sarki idi. 2011 Yüksek Sadakat "Live It Up"...... eksi 0 Eee ozgun olucaksiniz abiler, calmayacaksiniz. Oyle kafa kazimakla olmuyor bu isler... 2012 Can Bonomo "Love Me Back" .....Haydeee yok puan ![]() Burada yarismayi izleyen Romenler bu eleman GAY'mi dediler. Anlatamadim derdimi denizci o denizci diye..Biraz Turkluk karizmamiz darbe yediysede yarismanin gulumseten pardon listenin gulumseten sarkisi. Hatirlamaya calisiyorum sadece Haydeeeeeeeeeee kismi kalmis aklimda ![]() -------------------- ![]() Islerimin yogunlugundan ve bazi ozel sorunlar sebebi ile her turlu gorsel paylasimlarima suresiz ara verdigimden dolayi forum uzerinden veya ozel mesaj sistemi ile talepte bulunulmamasini rica ediyorum. Anlayisiniz icin tesekkur ederim. http://kingofcollectors.blogspot.com/ http://turkcevideomuzik.blogspot.com/ http://cokcomix.blogspot.com/ http://tvdizisi.blogspot.com/ http://anilarimnetvideokulubu.blogspot.com/ Ilkokul: Sehremini - Istanbul Ibrahim Alaettin Govsa, 1979-1984 Donemi ( Sinif Ogretmeni: Yurdanur Deniz ) |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ýleti: 1,191
Katýlým: 17.06.2007
Nereden: Istanbul
Üye No: 143
Ruh Halim:
![]() ![]() |
1975 Semiha Yanký "Seninle Bir Dakika" 10
1978 Nilüfer & Nazar "Sevince" 1980 Ajda Pekkan "Petrol" 1981 Modern Folk Üçlüsü & Ayþegül "Dönme Dolap" 1982 Neco "Hani?" 1983 Çetin Alp & Kýsa Dalgalar "Opera" 1984 Beþ Yýl Önce, On Yýl Sonra "Halay" 1985 MFÖ "Diday diday day" 5 1986 Klips ve Onlar "Halley" 4 1987 Seyyal Taner & Lokomotif "Þarkým Sevgi Üstüne" 1988 MFÖ "Sufi" 1989 Pan "Bana Bana" 1990 Kayahan "Gözlerinin Hapsindeyim" 7 1991 Ýzel, Reyhan & Can "Ýki Dakika" 1992 Aylin Vatankoþ "Yaz Bitti" 1993 Burak Aydos "Esmer Yarim" 1995 Arzu Ece "Sev" 1996 Þebnem Paker "Beþinci Mevsim" 1997 Þebnem Paker & Grup Etnik "Dinle" 8 1998 Tüzmen "Unutamazsýn" 1999 Tuðba Önal "Dön Artýk" 2000 Pýnar Ayhan & The SOS "Yorgunum Anla" 2001 Sedat Yüce "Sevgiliye Son" 2002 Buket Bengisu & Safir "Leylaklar Soldu Kalbinde" 2003 Sertab Erener "Everyway That I Can" 12 2004 Athena "For Real" 2005 Gülseren "Rimi Rimi Ley" 2006 Sibel Tüzün "Süper Star" 2007 Kenan Doðulu "Shake It Up Þekerim" 2008 Mor ve Ötesi "Deli" 2009 Hadise "Düm Tek Tek" 2010 maNga "We Could Be The Same" 2 2011 Yüksek Sadakat "Live It Up" 2012 Can Bonomo "Love Me Back" 3 |
| |
![]()
Ýleti
|
|
![]() Grup: Mazi Hocasý
Ýleti: 2,669
Katýlým: 17.09.2007
Nereden: izmir
Üye No: 532
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Yýl Þarkýcý Þarký
1975 Semiha Yanký "Seninle Bir Dakika" 12 puan En sevdiðim þarkýlardandýr. Dinlediðimde tüylerim diken diken olur. 1978 Nilüfer & Nazar "Sevince" 1980 Ajda Pekkan "Petrol" En eski hatýrladýðým Eurovision þarkýsýdýr ![]() 1981 Modern Folk Üçlüsü & Ayþegül "Dönme Dolap" 1982 Neco "Hani?" Annem kýzlarýn kýyafetini ve danslarýný hiç beðenmemiþti. Ondan puan alamadýlar der durur. Ama ben sevmiþtim. 1983 Çetin Alp & Kýsa Dalgalar "Opera" Bu þarkýyý da sevmiþtim. Sözlerini bile ezberlemiþtim. 1984 Beþ Yýl Önce, On Yýl Sonra "Halay" Okulda bu grubun taklidini yapardýk böyle el ele tutuþup ![]() 1985 MFÖ "Diday diday day" Beyaz kýyafet ve þapkalarýyla çok þýktýlar. Yaþlý Avrupalý bayanlarýn kalbini çalmýþlardý. Elindeki çiçekleri seyirciye atýp. Mazfar Fuat Özkan bir anda Em Ef Ö olmuþtu ![]() 1986 Klips ve Onlar "Halley" Bu yýllar iddialý olduðumuz ve baþarýya muhtaç olduðumuz yýllardý. Ýlk 10 a girmek bile büyük baþarýydý. 9. olmuþtuk. 2 puan 1987 Seyyal Taner & Lokomotif "Þarkým Sevgi Üstüne" Seyyal Taner çok hýrslýydý. En enerjik yarýþmacýydý. Sonuncu olunca çok aðlamýþtý. Performansýna yazýk olmuþtu. 1988 MFÖ "Sufi" MFÖ'yü Avrupalýlar sevmiþti. Kim sevmez ki ![]() 1989 Pan "Bana Bana" Bu þarký ya çok sevilir ya da þarkýdan nefret edilir. Ben sevenlerdenim. Bana kalýrsa þarkýyý anlamayanlar nefret ediyor ![]() 1990 Kayahan "Gözlerinin Hapsindeyim" Geçen sene daha güzel bir parça ile katýlmýþtý elemelere keþke bu sene o þarký ile katýlsaydý. Demer Saðýroðlu çok güzeldi. 1991 Ýzel, Reyhan & Can "Ýki Dakika" Bu da sevdiðim þarkýlardandý. Hala ezberimdedir Dön bak sen de haydi bak þimdi ![]() 1992 Aylin Vatankoþ "Yaz Bitti" Üniversite yýllarým ve Eurovision artýk ilgimi çekmiyor. Zaten hiç duymadýðým þarkýcýlarýn abuk subuk þarkýlarý ile gidiyoruz. 1993 Burak Aydos "Esmer Yarim" Esmer Yarim lay lay lom bir þarkýydý. 1995 Arzu Ece "Sev" Bilmiyorum. Ama Arzu Ece güzel sesli, güzel bir bayandýr. Kaçýncý oldu acaba? 1996 Þebnem Paker "Beþinci Mevsim" iþte bu güzel bir þarký ![]() 1997 Þebnem Paker & Grup Etnik "Dinle" 8 puan Bu sene de 3. olduk adým adým yaklaþýyoruz 1. liðe ama daha var.. 1998 Tüzmen "Unutamazsýn" Tüzmen'i hatýrlýyorum ama þarkýyý ý ýh.. 1999 Tuðba Önal "Dön Artýk" Bu kýz güzel bir kýzdý.. þarkýyý hatýrlamýyorum.. Yine soðuduðum zamanlar Eurovisiondan 2000 Pýnar Ayhan & The SOS "Yorgunum Anla" Bunu da bilmiyorum.. 2001 Sedat Yüce "Sevgiliye Son" Bu kim? 2002 Buket Bengisu & Safir "Leylaklar Soldu Kalbinde" Bunlar da kim? 2003 Sertab Erener "Everyway That I Can" Sonunda TRT iyi bir iþ yapýp iyi bir sanatçýmýza görev verdi. O da þimdiye kadar en güzel þovlu en güzel Eurovision þarkýsýný yaptý 10 puan 10 puan 10 puan ![]() 2004 Athena "For Real" Bu sene de çok heyecanlanmýþtým. Üstelik ev sahibiydik. Þarkýmýz da gençler de süperdi. Ama o sene çok iyi parçalar yarýþtý. Ruslana, Yunanistan.. 4 puan 2005 Gülseren "Rimi Rimi Ley" Fiyasko.. Kim seçti neden seçti bilmem.. Yarýþmadaki kostümler her þey berbattý.. Tekrar Eurovisiondan nefret ettim.. 2006 Sibel Tüzün "Süper Star" Sibeli Yunanlýlar bizden daha çok sevmiþti. Finlandiya'nýn þarkýsýna göre aslýnda iyiydi.. 2007 Kenan Doðulu "Shake It Up Þekerim" Ýngilizce mi Türkçe mi tartýþmalarý arasýnda Kenan'ýn parçasý fena sayýlmazdý aslýnda ama Kenan biraz yaþlý kalmýþtý bana göre yarýþma için. 2008 Mor ve Ötesi "Deli" Ýþte deðeri bilinmeyen ve anlaþýlamayan bir parça daha.. Klibi süperdi. Gençler sevimliydi. 7. likten daha iyi bir derece almalýydýlar.. 3 puan 2009 Hadise "Düm Tek Tek" Hadise para hýrsýna kapýlmayýp azýcýk þarkýya odaklansa idi, Norveçli þarkýcýyý geçebilirdi. Ama finalde giydiði dansöz kýyafeti ve çatlamýþ sesi ile yine de 4. olmasý büyük þans.. Alexander Rybak çok sevimliydi. 1 puan 2010 maNga "We Could Be The Same" 6 puan Bu sene acayip desteklemiþtim þarkýmýzý ve Manga'yý Eurovision sitelerine üye bile oldum. Yorumlar yazdým. Lena'nýn þarkýsýndan çok daha iyiydi. Herkes de hemfikirdi bu konuda ama Avrupalý gençler müzikten þarkýdan daha çok sevimliliðe oy veriyorlar. Bizimkiler de sevimliydi aslýnda ya.. 2011 Yüksek Sadakat "Live It Up" Ýçime çok sinmese de þarký fena deðildi. Aslýnda þanssýzdý Yüksek Sadakat.. Yarý finalde yarýþtýðý ülkeler bize oy vermeyen ülkelerdi. Yine de iyi oldu elendiðimiz.. 2012 Can Bonomo "Love Me Back" Ýlk baþta çok umutlu deðildim. Ama Can Bonomo sevimli gelebilirdi Avrupalýlara öyle de oldu gerçi ama oy çýkmadý.. Kamera hep uzaktan çekti.. O gemileri yapana kadar Can Bonomo'yu yakýndan gösterseler daha çok oy alabilirdi. Bizimkiler hep bu hatayý yapýyorlar.. Athena'nýn þarkýsýnda da darbuka çalan kýzýn pelerinini üzerinden attýðý sahneyi kameralar kaçýrdý. Seyirciler alkýþladý ama ekran baþýndakiler ve sms gönderecekler göremediler o sahneyi... -------------------- Geçip giden zamanlarý bir yerlerde bulsam.. Sonra üzülsem.. Üzüldüðüme üzülsem..
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Hadi ben de oylayayým
Yýl Þarkýcý Þarký 1975 Semiha Yanký "Seninle Bir Dakika" / 12 / Evet bir numaralý parçam bu. Hala aþýlamadýðý düþüncesindeyim müzikalite açýsýndan. 1978 Nilüfer & Nazar "Sevince" /5/ Çok güzel bir parçaydý bence. Belki koreografiye biraz daha özen gösterselerdi belki daha bir yerde olabilirlerdi. 1980 Ajda Pekkan "Petrol" Veeeeeee geçmiþe dair en eski hatýrladýðým eurovision þarkýsý. Türkiyede olay olmuþtu. Þarkýnýn seçimi, gönderiliþi, bir umut tv baþýnda bekleyiþimiz, puanlar gelmeyince yaþanan hayal kýrýklýðý. Sonra da gazetelerde yayýnlanan avrupa bizi sevmiyor tripleri ![]() ![]() ![]() 1981 Modern Folk Üçlüsü & Ayþegül Aldinç "Dönme Dolap" / Vasat bir parçaydý. Bu arada ilginçtir bu eurovisina gönderdiðimiz sanatçýlar hiç mi yaþlanmaz kardeþim. Ayþegül Aldinç, Nilüfer, Ajda Pekkan'a bakýn. Var bir uðuru bence. 1982 Neco "Hani?" / O zamanlar popülerdi Neco abimiz. Ama iþe yaramadý. 1983 Çetin Alp & Kýsa Dalgalar "Opera" / Evet hakký yenmiþ bir parça. Sýfýr puan çekince Çetin Alp çok eleþtirilmiþti. Ben sevmiþtim halbuki. Adam toparlanamadý üzüntüden gitti. Seyyal ablamýz böyle eleþtirilmemiþti. 1984 Beþ Yýl Önce, On Yýl Sonra "Halay"/ 7 / Ve tabi ki halayýmýz. Burda iyi puan almýþtýk. O da grubun azýcýk halay çekmesine verildiðine dair yazýlar çýkmýþtý yarýþma sonrasý. Ben de üzülmüþtüm keþke daha fazla halay çekip, böyle halk oyunu tarzý oynasalardý. Coþkulu, neþe dolu bir parça bence. 1985 MFÖ "Diday diday day" / Bu 3 elemaný ilk bu yarýþmayla tanýdým. Mafya kýyafetiyle çýkmýþlardý sahneye. Ýlginçtiler. Bu arada nakarat kýsmýnýn yanlýþ olduðunu bir kaç yýl sonra biri söylemiþti. Þimdi bizimkiler diday diday day diyorlar ya. E þimdi elin adamý bunu did i die ? (ben öldüm mü) olarak algýlýyordu. Belki de bu yüzden mafya kýyafetiyle çýkmýþlardý. Hiç bir zaman bilemeyeceðiz gibime geliyor. Bu bir sýrdýr eurovision tarihimizde ![]() 1986 Klips ve Onlar "Halley" / 8 / Ve süper bir parça. O sene halley kuyruklu yýldýzý geçiyordu ve ben böyle güncel bir þarkýyla katýlmamýzý büyük bir deha olarak görmüþtüm. Çok umutluydum ya, dün gibi hatýrlýyorum. Hatta gazeteler böyle puan tablosu verirlerdi matris þeklinde onu doldurmuþtum, puanlar filan vermiþtim. Kesin birinciydik. Hele hele þarký içinde hello, bonjour gibi sözcükler geçiyordu ki bu da dahiceydi. Avrupalý bak bak bizim dilde konuþtular diye oy yaðdýracaklardý ![]() ![]() ![]() 1987 Seyyal Taner & Lokomotif "Þarkým Sevgi Üstüne" / Pas geçiyorum. inanýlmaz kötüydü. Evet Seyyal ablamýz iyi niyetliydi ama sesde bir problem vardý. 1988 MFÖ "Sufi"/4/ Sufi güzel parçaydý. Yine ara sýra eurovision heyecanýna kapýlýnca dinlerim. 1989 Pan "Bana Bana" / Bu da güzel parçaydý. Ya aldýðýmýz puanlarý Timur Selçuka borçluyuz, ya da onun yüzünden birinciliði kaçýrdýk. Performansý süperdi Timur abimizin. Yabancý gazetelerde elektriðe tutulmuþ gibi yönetti diye yorum yapýlmýþtý hakkýnda, ama yürekten hissederek yönetmiþti bence. Timur abimiz duygu adamýdýr, sevgiler burdan. 1990 Kayahan "Gözlerinin Hapsindeyim"/3/ Güzel parçaydý. Kayahan o zamanlar popülerdi. Süper parçalara imza atýyordu. Ama yarýþmada dikkatimi çeken ise yanýndaki esmer güzeliydi. Demet Saðýroðlu, kýyafeti, nazeninliði, duruþu ve güzelliðiyle bence süperdi. Ki puanlarýn da ona geldiðine eminim. ![]() 1991 Ýzel, Reyhan & Can "Ýki Dakika"/ Hareketli sevimli kýpýr kýpýr bir parçaydý. Güzeldi. Çok dolduruþa getirdiklerini hatýrlýyorum yabancý basýnýn. Çünkü yarýþma öncesi burda çok beðenildik ilk üç filan diyorlardý. 1992 Aylin Vatankoþ "Yaz Bitti" / bunu hatýrlamýyorum. 1993 Burak Aydos "Esmer Yarim" / bu da hatýrýmda yok 1995 Arzu Ece "Sev" bunu da hatýrlamýyorum. 1996 Þebnem Paker "Beþinci Mevsim"/1/ Þeboyla ilk tanýþmamýz. Müzikalite, performans, ses süper. Ama pek iyi puanla dönemedik. Olsun böyle cici bir kýzý tanýmýþ olduk. 1997 Þebnem Paker & Grup Etnik "Dinle" / 10 / Þebnem Paker'in aldýðý üçüncülük bence Sertab'ýn birinciliðinden daha deðerli benim için. Þarký güzel, söyleyen güzel, her eurovisionda dinlerim muhakkak. Aldýðý üçüncülük Türkiye'ye de sürpriz olmuþtu diye hatýrlýyorum. 1998 Tüzmen "Unutamazsýn" / Valla pek hatýrlamýyorum desem yalan olmaz 1999 Tuðba Önal "Dön Artýk" / cýk hatýrlamýyorum 2000 Pýnar Ayhan & The SOS "Yorgunum Anla" / hatýrlamýyorum 2001 Sedat Yüce "Sevgiliye Son" / hatýrlamýyorum 2002 Buket Bengisu & Safir "Leylaklar Soldu Kalbinde" / hatýrlamýyorum 2003 Sertab Erener "Everyway That I Can" /2/ Sanýrým o sene baþlamýþtý halk oylamasý. Þimdiki oy sistemi olsaydý birinciliði biraz zor görürdük. Kýbrýs Rum Kesimi bile bize sekiz puan vermiþti, ve biz Belçikanýn önünde 2 puan farkla birinci bitirmiþtik. Tabi büyük bir coþku. Yýllar sonra hiç beklemediðimiz bir anda birinci olmak güzeldi. Koreografi, þarký, ses iyiydi. 2004 Athena "For Real" / Athena o zamanlar daha bir popülerdi sanýrým, pek takip etmiyorum. Gönderilmeleri bence yanlýþtý. Zaten kendi evimizdeyiz, müzikaliteye önem versek daha iyiydi bence. 2005 Gülseren "Rimi Rimi Ley" / Çok kötüydü. Yapýlan þarkýcý seçimi çok eleþtirilmiþti. Alman kökenli miydi neydi bu kýz. 2006 Sibel Tüzün "Süper Star" / Malesef hayal kýrýklýðý. 2007 Kenan Doðulu "Shake It Up Þekerim" / Bu ne ya ? þarký çok basitti bence Kenan sahnesi iyi diye gönderilmiþti. 2008 Mor ve Ötesi "Deli" / Güzel bir parçaydý ama birincilik beklemez fazlaydý 2009 Hadise "Düm Tek Tek" / Hadise belki iyi bir seçim ama þarki ve Hadisenin dans edemeyiþi çok acemiceydi. 2010 maNga "We Could Be The Same" /6/ Güzel parçaydý. Manga belki önümüzdeki yýllarda tekrar denemeli. 2011 Yüksek Sadakat "Live It Up" / Þarký kötüydü diye hatýrlýyorum. Finale de çýkamamýþlardý 2012 Can Bonomo "Love Me Back" / Yeni bir soluktu Can. Þarký vasat üstüydü. Koreografiyi beðenmedim. 7.lik bile iyi derece bence. Bu arada son eurovision sonrasý bir yerlerde okumuþtum. Þimdi malum Rusya ninelerle ikinci olmuþlardý. En kýsa boylu ninemiz Madonna ile yaþýtmýþ. 58 doðumlu. Ajda Pekkan ise 46 doðumlu. Biri de nette yazmýþ, "seneye Ajda Pekkanla katýlalým, bizim ninelerimiz de böyle oluyor diyelim, avrupaya kapak olsun" ![]() ![]() |
| |
![]() ![]() |
Benzer Ba?l?klar
Baþlýk | Yan?tlar | Konuyu Ba?latan | Okunma | Son Faaliyet | |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Eurovision 2012 | 1 | Candy | 1,291 | 03.05.2012 - 15:57:08 G?n: PROTOSS |
![]() |
Eurovision 2012 | 24 | superisi | 9,862 | 03.03.2012 - 12:35:32 G?n: 1980 |
![]() |
Eurovision 1978 | 0 | 1980 | 1,377 | 14.10.2011 - 10:18:38 G?n: 1980 |