IPB

Hoþgeldiniz ( Giriþ | Kayýt Ol )

> Dizi Filmler

Bölüm Kurallarý

80'ler ve öncesinden aklýnýzda kalan dizileri bu bölümde paylaþabilirsiniz

Güzel Paylaþýmlar

2 Sayfa V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Acýmak
jetfire77
mesaj 08.06.2007, 11:48:50
Ýleti #1

Grup Simge

Grup: Mazi Hocasý
Ýleti: 900
Katýlým: 17.05.2007
Nereden: Istanbul
Üye No: 23

Bir zamanlar basrolünü Ediz hun'un oynadigi yerli bir yapimdi

--------------------
Emekli Yazar
Go to the top of the pagePM

+Quote Post
Bu iletiye te?ekk?r edenler:
karakedi
mesaj 21.06.2007, 19:28:32
Ýleti #2

Grup Simge

Grup: Emektar Mod.
Ýleti: 1,555
Katýlým: 29.05.2007
Nereden: Izmir
Üye No: 62
Ruh Halim:

kizinin küçüklügünü Mine Çayioglu, yetiskin halini Aysegül Aldinç oynamisti. Karisiyla kaynanasina çok kizardim ama adama da safligi ve pasifligi yüzünden acayip sinir olurdum. Basina gelenlerin bir kismi da kendi suçu derdim.

--------------------
Androidler elektrikli koyun düþler mi?

Philip K. Dick

+Quote Post
GaLaCTiCa
mesaj 19.09.2007, 15:25:45
Ýleti #3

Grup Simge

Grup: Administrator
Ýleti: 3,525
Katýlým: 15.05.2007
Nereden: Ankara
Üye No: 12

Dizinin baþlangýcýnda çok temiz ve idealist rolünde oynayan Ediz Hun, dizi sonlarýna doðru nerdeyse 360 derece dönmüþtü. Ýçki içmeyen adam dizi sonlarýnda berduþ bir sarapçý olmuþtu. Sefil bir þekilde hayata veda etmiþti.

--------------------

+Quote Post
linea
mesaj 17.11.2007, 15:25:17
Ýleti #4

Grup: Emektar Yönetici
Ýleti: 1,717
Katýlým: 19.05.2007
Üye No: 36
Ruh Halim:

Ediz Hun'un çalistigi yerdeki amiri ( ya da her ne ise ) ölünce, babasi gibi sevdigi bu adamcagizin dul esine ve kizina ( Selen Büke oynuyordu sanirsam, tuhaf yüz ifadeli seksenler aktristi ) yardimci olmaya çalisir ve tabiri caizse hapi yutardi. Selen Büke'ye asik olur, asktan midir yaradilistan midir nedir bir perde iner Ediz Hun'un gözlerine, onca emareye ragmen gerçegi görmemekte israr eder. Hanim kizimiz ve aç gözlü annesinin bitmek bilmez isteklerini karsilayabilmek için çirpinir...

Insallah dogru diziyi animsamisimdir biggrin.gif

--------------------
Nen var kuzum ?

+Quote Post
s.alice
mesaj 17.11.2007, 15:28:27
Ýleti #5

Grup Simge

Grup: Yazar
Ýleti: 241
Katýlým: 09.08.2007
Üye No: 380

Aysegül Aldinç  Zehra 'yi canlandirirdi.Zannedersem ögretmen olmustu, babasindan nefret ederdi, birgün babasinin günlügünü bulup okumasiyla olaylar farklilasiyordu...görüyorduki hiçbir sey zannettigi gibi degilmis.

+Quote Post
GaLaCTiCa
mesaj 18.11.2007, 20:06:54
Ýleti #6

Grup Simge

Grup: Administrator
Ýleti: 3,525
Katýlým: 15.05.2007
Üye No: 12

QUOTE(linea)
Ediz Hun'un çalistigi yerdeki amiri ( ya da her ne ise ) ölünce, babasi gibi sevdigi bu adamcagizin dul esine ve kizina ( Selen Büke oynuyordu sanirsam, tuhaf yüz ifadeli seksenler aktristi ) yardimci olmaya çalisir ve tabiri caizse hapi yutardi. Selen Büke'ye asik olur, asktan midir yaradilistan midir nedir bir perde iner Ediz Hun'un gözlerine, onca emareye ragmen gerçegi görmemekte israr eder. Hanim kizimiz ve aç gözlü annesinin bitmek bilmez isteklerini karsilayabilmek için çirpinir...

Insallah dogru diziyi animsamisimdir biggrin.gif

Dogru diziyi hatirliyorsun linea. Ediz Hun'un bu salak ve asiri saf haline sinirlenmemek elde degildi. (ya bana neyse biggrin.gif )Karisi ve kayinvalidesi Aysegül Aldinç'i de babasi Ediz Hun'a karsi örgütlemisler, kötülemislerdi. Aysegül Aldinç'de babasindan bu yüzden hep nefret etmisti. Babasi'nin suçsuz oldugunu anladiginda artik çok geçti. Ediz Hun çok hastaydi sanirim helallesemeden öldü babasi.

--------------------

+Quote Post
F
mesaj 01.02.2008, 20:29:03
Ýleti #7

Grup Simge

Grup: Elit Yazar
Ýleti: 626
Katýlým: 21.12.2007
Üye No: 1,604

"Acimak" 85 'de TRT 1 'de pazar aksamlari oynardi. Daha sonra 89 'da TRT 2 'de yine pazar aksamlari, 95 'yazinda ise yine TRT 2 'de cumartesi aksamlari tekrarlandi. Geçen yil Turkmax 'da da oynadi. Dizide çok yalin bir anlatim vardir. Mürsit Efendi romanda memur olarak ilk Sivas 'a atanmis ama dizide bu Safranbolu oluyor. Süphesiz, harikulade Safranbolu Evleri diziye görsel güzellik kazandirsin diye! Ama buna gerek yoktu, zaten çok basarili bir yapimdi.

Basrolleri paylasan Ediz Hun, Selen Büke ve Semra Savas, dizinin yayinlandigi zamalarda pazar kusak programina birlikte konuk olmuslardi.

Dizinin yönetmeni Orhan Aksoy 'u geçenlerde kaybettik. Posta 'da yazan Aysegül Aldinç bu vesileyle kösesinde Orhan Aksoy 'u andi. "Acimak"da süphesiz en büyük basarilardan birisi Orhan Aksoy 'undu. Yönetmen bir film için o kadar önemlidir ki!

+Quote Post
çalikusu
mesaj 01.02.2008, 23:34:56
Ýleti #8

Grup Simge

Grup: Moderatör
Ýleti: 2,489
Katýlým: 08.07.2007
Nereden: Baþkent
Üye No: 236

Dizinin gösteriminden bir kaç yil önce okumustum Resat Nuri Güntekin'in bu unutulmaz romanini..

romaninda olaylar ve özellikle Mürsit efendi karakteri, dizideki gibi aciz ve olaylara kör olarak bakmiyordu daha çok sevgisi agir bastigi için ve en önemlisi yuvasinin yokolmasini istemeyen erkegin fedakarligiydi aslinda yazarin sundugu...
dizideki mürsit bey tam anlamiyla tabiri caizse miyminti bir adam olup çikmisti ..kizi zehra ise o kadar acimasiz degildi sanki ..
kitapla dizi arasinda seçim olsa kitap derdim çok daha sicak ve tahammül edilebilir düzeyde süregelen bir anlatim vardi ..
zaten diziyi sonun kadar izlemedim bile çünkü yok artik dedirtecek sahneler yüzünden sevmemistim..

--------------------

Birinin çýkýp; bu bir kamera þakasý, kameraya el sallayýn demesini bekliyorum .. Hayat, o derece yani !

+Quote Post
F
mesaj 02.02.2008, 01:03:09
Ýleti #9

Grup Simge

Grup: Elit Yazar
Ýleti: 626
Katýlým: 21.12.2007
Üye No: 1,604

Dizide de o kadar saf ve aciz degil tabii ki! Sadece yanlis bir seyler yapmak istemiyor, kendini tutuyor! Yoksa her seyin farkinda! Sevgi dolu, saygili ve ince ruhlu biri. Diziyi kendi sesiyle anlatiyor. Orada açikça söylüyor zaten bunlari! Yani günlügüne de öyle yazmis! Aciz insan ilk zamanlar sistemdeki düzensizliklerle böyle mücadele eder mi?! Ya da en basindan bacanagini kayinvalidesi konusunda uyarir mi?! Basina gelenleri asla unutmuyor! Sadece düzene ve yakinindaki insanlara inanci kalmamis ve mücadeleden yorulmus!

+Quote Post
emrahuytun
mesaj 15.02.2008, 16:50:20
Ýleti #10

Grup: Emektar Yönetici
Ýleti: 2,734
Katýlým: 02.06.2007
Üye No: 76

Acýmak dizisinin açýlýþ videosu...

Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz.  

--------------------

Ýþte döndüm, burdayým;
Ben bu iþte ustayým :)

+Quote Post

Konuya link ver...
Forum için... (BBCode)
HTML Kullaným...
Direk link...

2 Sayfa V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 kullanýcý bu baþlýðý okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanýcý)
0 üye:

Collapse

> Benzer Ba?l?klar

Baþlýk Yan?tlar Konuyu Ba?latan Okunma Son Faaliyet
No New Posts Acýmak
0 emrahuytun 1,111 19.02.2008 - 18:14:30
G?n: emrahuytun

RSS Basit Görünüm Tarih : 23.04.2018 - 21:03:31
.: Destekleyenler & Desteklediklerimiz :.
Seksenliyillar.Com | 80ler.Com | sinemabuyusu.com | Kingofcollectors | Seksenler.Forumotion | sekerkizcandy.com | Captano.net