Aferin Almak |
Bölüm Kurallarý
Maziden kalan diðer herþeyi buraya yazabilirsiniz.
Güzel Paylaþýmlar
![]() ![]() |
Aferin Almak |
![]()
Ýleti
|
|
![]() Grup: Pre Elit Yazar
Ýleti: 381
Katýlým: 14.11.2009
Nereden: Batum, Gurcistan
Üye No: 6,070
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Ilkokulda yazdigimiz kompozisyonlara ya da odevlere not veren ortmenlerimiz kagitlarimizin kenarlarina Aferin yazarlardi. Sevinerek eve gelir annemize babamiza gosterir, diger arkadaslarimiza hava atardik. Ancak Aferinlerin en ust seviyesi ise Yildizli aferindi!
Bazen 1 bazen 2 yildizli olurdu. 3 yildizli olan Yildizli Aferinlerin varligindan efsane sekilde bahsedilirdi. En azindan benim icin efsaneydi. Cok yaramazdim. Aferin almak benim icin cok zordu. Yildiz mildiz kizkardesimin isiydi. |
| |
Bu iletiye te?ekk?r edenler: | |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Moderatör
Ýleti: 2,492
Katýlým: 08.07.2007
Nereden: Baþkent
Üye No: 236
![]() |
off yýldýzlý aferin almak ne zor iþti ,yani üniversiteyi kazansak bu kadar sevinirdik herhalde ,yada yýldýzlarý zor bulanlar için etkiliydi bu sevinç hali zannedersem, benim de öyle aman aman aferinlerle dolu olmazdý defterlerim .. daha çok imza ve kocaman çarpý iþaretleri ile göz doldururdum
![]() -------------------- ![]() Birinin çýkýp; bu bir kamera þakasý, kameraya el sallayýn demesini bekliyorum .. Hayat, o derece yani ! |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Moderatör
Ýleti: 8,152
Katýlým: 20.10.2007
Nereden: kýrklareli
Üye No: 693
Ruh Halim:
![]() ![]() |
ögretmenimiz defterlerinizi açýn derdi
açardýk,sýra ile imza atardý yada olmadýðýný belirtmek için kocaman bir çizgi ama yýldýz verdiklerinin defterini kaldýrýr ''iþte arkadaþýnýz..... gibi olucaktý çok güzel olmuþ '' diyerek yýldýzý verirdi. ben yýldýz alanlardan deðildim.çok nadir olarak aldýðým tek yýldýzlar benim için çok deðerli olurdu bu yüzden -------------------- |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Forum Demirbaþý
Ýleti: 3,591
Katýlým: 14.12.2007
Nereden: Ankara
Üye No: 1,499
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Annem'in öðretmen olduðu okulda öðrenci idim.Tembel ya da dikkatsiz olmak gibi bir lüksüm yoktu.
Bu yüzden bol yýldýzlý aferin'lere alýþýktým. Gelgelelim bu "örnek olma" zorunluluðu beni fazlaca sýkýyordu. ![]() -------------------- Uzun yürümelerden Sonra bitkin düþerek Bu bir çocuk oyunu: Ben seni çektim çekerek Þimdi hangi kitaplardan Öðreneceksiniz onu, Gelmiyorsa bazý þeyler Çocukluktan geçerek.. |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ruh Halim:
![]() ![]() |
QUOTE(CandY @ 17.07.2010, 09:15:00)
Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. Annem'in öðretmen olduðu okulda öðrenci idim.Tembel ya da dikkatsiz olmak gibi bir lüksüm yoktu. Bu yüzden bol yýldýzlý aferin'lere alýþýktým. Gelgelelim bu "örnek olma" zorunluluðu beni fazlaca sýkýyordu. ![]() Ayni durum bende sozkonusuydu. Annemin ogretmen olmasinin bir cok faydasini gordum tabii ki ancak benim pek de umrumda degildi. O kadar yaramaz bir cocuktum ki ilkokulun ilk yilinda 30 gun okuldan kacmistim. Rahmetli valide beni agactan indirmesi icin insanlari pesime takardi. Benim kadar da iyi agaca tirmanamadiklari icin agacin alt kisimlarinda kalirlar, benim ulastigim ince dallara gelemezlerdi. Sonra filmlerdeki "hostage negotation" durumu gerceklesir, eylemimden vazgecmem icin benimle pazarliklar yapilirdi. ![]() |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ýleti: 3,591
Katýlým: 14.12.2007
Nereden: Ankara
Üye No: 1,499
Ruh Halim:
![]() ![]() |
QUOTE(MMXESEN @ 17.07.2010, 10:55:20)
Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. Ayni durum bende sozkonusuydu. Annemin ogretmen olmasinin bir cok faydasini gordum tabii ki ancak benim pek de umrumda degildi. O kadar yaramaz bir cocuktum ki ilkokulun ilk yilinda 30 gun okuldan kacmistim. Rahmetli valide beni agactan indirmesi icin insanlari pesime takardi. Benim kadar da iyi agaca tirmanamadiklari icin agacin alt kisimlarinda kalirlar, benim ulastigim ince dallara gelemezlerdi. Sonra filmlerdeki "hostage negotation" durumu gerceklesir, eylemimden vazgecmem icin benimle pazarliklar yapilirdi. ![]() Çalýkuþu'nun erkek versiyonuymuþsunuz sevgili MMXESEN. ![]() Bir gün dahi devamsýzlýðým olmamýþtýr benim.O derece yani. ![]() Kýskandým sizi. ![]() -------------------- Uzun yürümelerden Sonra bitkin düþerek Bu bir çocuk oyunu: Ben seni çektim çekerek Þimdi hangi kitaplardan Öðreneceksiniz onu, Gelmiyorsa bazý þeyler Çocukluktan geçerek.. |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Administrator
Ýleti: 5,094
Katýlým: 28.05.2007
Nereden: Istanbul
Üye No: 60
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Bizim ilkokul öðretmenimiz pek öyle aferin filan yazmazdý defterlerimize.. Sadece ödev yapýp yapmadýðýmýzý kontrol eder ve imzalardý.. Þimdi düþündüm de aferin veriyor olsaydý daha çok motive olurduk mutlaka.. Ben kendi öðrencilerimin defterlerine renkli sticker'lar yapýþtýrýrdým, o sticker'larý alabilmek için en güzel ödevi yapmaya çalýþýrlardý.. Hakikaten ödül her zaman cezadan daha çok iþe yarýyor..
-------------------- I know what it is to be young..
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ruh Halim:
![]() ![]() |
QUOTE(çember @ 17.07.2010, 10:20:38)
Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. Bizim ilkokul öðretmenimiz pek öyle aferin filan yazmazdý defterlerimize.. Sadece ödev yapýp yapmadýðýmýzý kontrol eder ve imzalardý.. Þimdi düþündüm de aferin veriyor olsaydý daha çok motive olurduk mutlaka.. Ben kendi öðrencilerimin defterlerine renkli sticker'lar yapýþtýrýrdým, o sticker'larý alabilmek için en güzel ödevi yapmaya çalýþýrlardý.. Hakikaten ödül her zaman cezadan daha çok iþe yarýyor.. Kesinlikle sevgili cember. Odul cezadan daha cok ise yarar. Mantiksal cikarim olarak da dogrudur. Ornegin insanin (tum canlilarin) dogasinda acidan kacmak zevke ulasmak vardir. Odul zevk ceza ise aci ile paralellik gosterir. Ancak odule ulasmak icin caba ve emek sarfetmek gerekir. Odul, Motivasyon her nederseniz deyin pozitif amaca hizmet eder. Ceza ise bir seyin yapilmamasi icin cekilmis bir settir. Yani amac engellemektir. Amaci her ne kadar cocuklarin iyiligi icin de olsa isin icinde engelleme olmasi pozitif degil negatif bir unsurdur. Dunyada hangi ulkelerin gelismis, hangi ulkelerin geri kalmis olduguna bir de bu pozitif ve negatif guduleme acisindan baktigimizda yanit cok da acik ve secik gorunuyor. |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ýleti: 4,581
Katýlým: 02.06.2011
Üye No: 54,831
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Bence öðretmenler kýz öðrencilere bu konuda torpil geçiyorlar.
Hele o öðrenci biraz da sevimli ve güzelse bütün yýldýzlarý topluyordu. Ben öyle düþünüyorum.. Kýskanç biriyim, belki de ondandýr. Bir defa aferin aldýðýmý hatýrlýyorum. Duvara bir karton saat koymuþlar, saatin kaç olduðunu öðretiyorlardý. Tesadüf bu ya.. O gün sýnýfa müfettiþ gelmiþti. Adam gýcýklýk olsun diye mi, bilmem.. Saati 12.30'a ayarladý ve sordu: "Çocuklar saat kaçý gösteriyor, bilin bakalým" Kimi 12'yi 30 geçiyor dedi, kimi 12 buçuk dedi. Aslýnda ikisi de doðruydu ama, müfettiþ istediði cevabý almamýþtý. Ben de salak gibi parmaðýmý kaldýrdým ![]() "Söyle bakalým evladým" diyerek bana baktý.. Bakýþlarýndan hiç hoþlanmamýþtým. "Yarým" dedim.. Müfettiþin gözleri parladý.. "Gördünüz mü bak ne kadar akýllý bir çocuk.. Aferin evladým" dedi.. Öðretmenimiz için için gülüyordu.. Kulaðýný en çok çektiði öðrencilerden biriydim ![]() .......... Bu da bugünkü son aným olsun.. Herkese hayýrlý akþamlar dileðimle -------------------- Doðduðum gün yüzüme bakýp gülümseyen melek, seni hiç unutmadým
|
| |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Tarih : 11.12.2019 - 11:18:11 |