Ayten Alpman |
Bölüm Kurallarý
Bu bölümde mazide kalan yerli müziklere dair herþeyi yazabilirsiniz.
Güzel Paylaþýmlar
![]() ![]() |
Ayten Alpman |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Mazi Hocasý
Ýleti: 1,123
Katýlým: 27.06.2007
Nereden: Istanbul
Üye No: 191
![]() |
Ayten Alpman, (d. 10 Ekim 1929, Istanbul). Türk pop müzik sanatçisi.
Nisantasi Kiz Lisesi'nde ve Erenköy Kiz Lisesi'nde egitim gürmüstür. Liseden sonra Ilham Gencer'in solistlik teklifi ile Istanbul Radyosu'nda programa baslamistir. Daha sonra Arif Mardin ile tanisir ve onun tesvigi ile caz sarkilari söylemeye baslar. 1953 yilinda Ilham Gencer ile evlenir ve 1960 yilinda ayrilir. 1959 yilinda ilk plagi "Sayanora/Passion Flower" tas plak olarak yayinlanir. 1963 yilinda çalismak için Isveç'e gider ve üç yil sonra Türkiye'ye geri döner. Fecri Ebcioglu'nun israrlariyla Türkçe söylemeye baslar ve ilk çalismasi "Inan Bana / Ayrildik Yalnizim" 45lik plak olarak yayinlanir. Sezen Cumhur Önal ile birkaç 45lik çalismasi yapar. 1968 yilinda Ümit Aksu ile evlenir. Fecri Ebcioglu ile birlikte yaptiklari "Sensiz Olamam" ile ilk büyük çikisini yapar. 1972 yilinda yaptigi ve sözlerini Fikret Senes'in yazdigi "Bir Baskadir Benim Memleketim" plagi pek ilgi görmez. 1974 yilinda Kibris Çikartmasi ile TRT'de "Memleketim" çok sik çalinmaya baslayinca sarki tekrar 45lik plak olarak piyasaya sürülür ve büyük satis rakamlarina ulasir. Mireille Mathieu'nun Fransizca seslendirdigi bu sarki Fikret Senes'in Türkçe sözleriyle adeta bir milli mars halini alir. Iki adet uzun çalar çalismasi yapan Alpman, 1995 yilinda ses tellerinde olusan nodüllerden ameliyat olur. 1999 yilinda en sevilen sarkilarindan olusan bir albümü Ada müzik tarafindan yayinlanir. Sahne çalismalarina profesyonel anlamda devam etmemekte olup sadece dönem dönem caz konserleri vermektedir. |
| |
Bu iletiye te?ekk?r edenler: | |
![]()
Ýleti
|
|
Ýleti: 1,610
Katýlým: 21.07.2007
Nereden: Düzce
Üye No: 299
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Ve tanri aski yaratti
Ben böyleyim Son bir defa Ben varim Istersen hiç baslamasin Tek basina Yanimda olsa O gün O sabah bende olanlardan en sevdigim sarkilaridir. Aliye dizisiyle sarkilari bir defa daha gündeme gelmisti... |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Administrator
Ýleti: 3,525
Katýlým: 15.05.2007
Nereden: Ankara
Üye No: 12
![]() |
Memleketim - Ayten Alpman
Havasina suyuna tasina topragina Bin can feda bir tek dostuma Her kosesi cennetim ezilir yanar icim Bir baskadir benim memleketim Lay Lay... Anadolum bir yanda yigit yasar koynunda Asiklar destan yazar daglarda Kuzusuna kurduna Yunus'una Emrah'a Butun alem kurban benim yurduma Lay Lay... Mecnun'a Leyla'sina erisilmez sirrina Sen dost ararsan kos Mevlana'ya Yeniden dogdum dersin derya olur gidersin Bir baskadir benim memleketim Lay Lay... Gozu pek yanik bagri turku soyler cobani Zengin fakir hepside sevdali Ben gonlumu eylerim gerisi Allah kerim Bir baskadir benim memleketim Havasina suyuna tasina topragina Bin can feda bir tek dostuma Her kosesi cennetim ezilir yanar icim Bir baskadir benim memleketim Lay Lay... Anadolum bir yanda yigit yasar koynunda Asiklar destan yazar daglarda Kuzusuna kurduna Yunus'una Emrah'a Butun alem kurban benim yurduma Lay Lay... Mecnun'a Leyla'sina erisilmez sirrina Sen dost ararsan kos Mevlana'ya Yeniden dogdum dersin derya olur gidersin Bir baskadir benim memleketim Lay Lay... Gozu pek yanik bagri turku soyler cobani Zengin fakir hepside sevdali Ben gonlumu eylerim gerisi Allah kerim Bir baskadir benim memleketim -------------------- |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ýleti: 5,094
Katýlým: 28.05.2007
Üye No: 60
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Onu tanidigim yillarda kahküllü düz saçlariyla Mirelle Mathieu'ya benzerdi..
Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. Memleketim.. Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. Ben Varim.. Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. -------------------- I know what it is to be young..
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Yazar
Ýleti: 141
Katýlým: 29.05.2007
Nereden: Yalova
Üye No: 64
![]() |
Geçenlerde bi kanalda röpartaji vardi kiziyla birlikte bir kez daha hayran oldum kendisine....Muhtesem bi sesi var..
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ýleti: 4,581
Katýlým: 26.05.2007
Nereden: Ýstanbul
Üye No: 47
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Memleketim sarkisina 2002 de bir klip çekilmisti...Fakat söyliyenin ayten alpman oldugu konusunda tereddütüm var...Yine de memleketim sarkisini anlatan en iyi klip budur sanirim...
Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. -------------------- Play it again,Raphael
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Yazar
Ýleti: 176
Katýlým: 24.07.2007
Üye No: 308
![]() |
Mükemmel bir ses,özellikle caz sarkilarini çok severim.Sanki biraz kiymetini bilemedik,digerleri gibi daha iyi konumda olabilirdi.
Umarim yeni bir kaset çikarir da o güzel sesini ve sarkilarini dinleriz yeniden çok özledik.. -------------------- Bilmeden yeþilliðine düþmüþ bir damlayým ben tüm dünyanýn kökünde herþeyin kaynaðý sen..
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Forum Demirbaþý
Ýleti: 6,024
Katýlým: 30.05.2007
Nereden: Zeytinburnu / Vargeller
Üye No: 68
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Sinemada da þansýný denemiþtir.Ayten Alpman 1953 yýlýnda ‘Aþk Izdýraptýr’ ve 1974 yýlýnda ‘Tek Baþýna’ isimli filmlerde sinemayý denemiþ, ancak kendi deyimiyle oyunculuðunu hiç sevememiþ..özellikle 1953 yýlýnda oynadýðý filmdeki kötü oyunculuðu ile sinemadan soðuduðunu belirtiyor sanatçý.ben bu filmini izlemedim.ancak 1974 yýlýnda baþrolünü Yýldýrým Önal ile paylaþtýðý 'Tek Baþýna' adlý filmde oyunculuðu hiçde fena deðildi.bu filmde Yýldýrým Önal dýþýnda Aytaç Arman,Yalçýn Gülhan,Kenan Pars gibi oyuncularla birlikte oynamýþtý.Yýldýrým Önal'ýn eþi rolündeydi.
-------------------- Titresin bir mum alevinde o eski günler, bir gümüþ çerçeveden seyret yine maziyi, bir nezaketli ince söz duyar da belki, o sararmýþ resmin hayat bulur yeniden.
|
| |
![]() ![]()
Ýleti
|
|
Grup: Üye
Ýleti: 78
Katýlým: 22.12.2010
Nereden: Ege
Üye No: 24,488
![]() |
![]() AYTEN ALPMAN 20 Kasým 1930 Ýstanbul - Yeþilköy doðumludur. Müzikle tanýþmasý ilk defa Niþantaþý Kýz Lisesi'nde öðrenci iken Ýlham Gencer sayesinde olur. Ýlk olarak ingilizce þarkýlar söyler. Daha sonra ailesi onu Erenköy Kýz Lisesi'ne gönderir ve lise eðitimini orada tamamlar. Liseden sonra Ýlham Gencer'in solistlik teklifi ile Ýstanbul Radyosu'nda programa baþlar. Radyoda ilk söylediði parça "You Are Always In My Heart" olur. Sahneye ilk defa Taksim Belediye Gazinosu'nda Týp Balosu'nda çýkar ve sahnede ilk defa söylediði parça yine "You Are Always In My Heart" olur. Daha sonra Arif Mardin ile tanýþýr, onun teþviki ile caz þarkýlarý söylemeye baþlar ve ilk caz þarkýlarý ondan öðrenir. 1952 yýlýnda Yeþilköy Deniz Park Oteli'nde ilk profesyonel sahne çalýþmasýna baþlar. 3 ay çalýþtýktan sonra Kervansaray Gece Kulübü tazminatýný ödeyerek transfer eder. 1953 yýlýnda Ýlham Gencer ile evlenir. Eþinin Çatý Gece Kulübünü kurmasýyla birlikte Çatý'da sahne almaya baþlar. 1959 yýlýnda ilk plaðý olan "Sayanora / Passion Flower" taþ plak olarak yayýnlanýr. 1960 yýlýnda Ýlham Gencer'den ayrýlýr. Bir süre sonra Ýsmet Sýral Orkestrasý ile çalýþmaya baþlar ve 1963 yýlýnda çalýþmak için Ýsveç'e giderler. Ýki sene boyunca Ýsmet Sýral'la, bir sene de bir caz orkestrasý ile sahne çalýþmasý ve yapar ve daha sonra Türkiye'ye geri döner. Dönüþünde Türkiye'de caz þarkýlarý deðil de Türkçe sözlü aranjman modasý baþladýðý için bir süre baþarýlý sahne çalýþmalarý yapamaz çünkü ýsrarla caz söylemeye devam etmek ister. Fecri Ebcioðlu'nun ýsrarlarýyla Türkçe söylemeye baþlar ve ilk çalýþmasý "Ýnan Bana / Ayrýldýk Yalnýzým" 45lik plak olarak yayýnlanýr ancak ilk yaptýðý 45lik çalýþmalar pek ilgi görmez. Sezen Cumhur Önal ile birkaç 45lik çalýþmasý yapar. 1968 yýlýnda Ümit Aksu ile evlenir. Fecri Ebcioðlu ile birlikte plak yaptýklarý "Sensiz Olamam" ile ilk büyük çýkýþýný yapar. 1972 yýlýnda yaptýðý ve sözlerini Fikret Þeneþ'in yazdýðý "Bir Baþkadýr Benim Memleketim" plaðý pek ilgi görmez. 1974 yýlýnda Kýbrýs çýkartmasý ile TRT'de "Memleketim" çok sýk çalýnmaya baþlayýnca þarký tekrar 45lik plak olarak piyasaya sürülür ve büyük satýþ rakamlarýna ulaþýr. Mireille Mathieu'nun Fransýzca seslendirdiði bu þarký Fikret Þeneþ'in Türkçe sözleriyle adeta Ayten Alpman’la özdeþleþir ve bir milli marþ halini alýr. 2 adet LP çalýþmasý yapan Alpman, son profesyonel sahne çalýþmasýný 1990 yýlýnda Yeniköy Bilsak Kulübü'nde yapar. 1995 yýlýnda ses tellerinde oluþan nodüllerden ameliyat olur. 1999 yýlýnda en sevilen þarkýlarýndan oluþan bir albümü Ada müzik tarafýndan yayýnlanýr. Sahne çalýþmalarýna profesyonel anlamda devam etmemekte olup sadece dönem dönem caz konserleri vermektedir. ![]() ![]() '' Son bir defa hatýrlasan Bir kez daha beni arasan Yalnýz kaldýkça dertleþsek seninle Muhtacýz en sonunda ikimizde bir dosta nasýlsa '' ![]() ![]() ![]() [b]Þarkýlarý: • 1967 o Ýnan Bana / Ayrýldýk Yalnýzým o Seni Unutmak Senden Kaçmak Ýstiyorum / Kim Demiþ Aþk Yalandýr Diye o Bu Sana Son Sesleniþim / Sevmedim Hayatý o Hakkýn Yok / Beni Unutma • 1968 o Ve... Tanrý Aþký Yarattý / Ömrüm Senindir • 1969 o Hayal / Çaðýrdýn Sana Koþtum • 1970 o Sensiz Olamam / Aynalar Aynalar • 1971 o Bir Baþkadýr Benim Memleketim / Yaþamak Ýçin • 1973 o Tek Baþýna ~ Sevince Herþey Baþka o Memleketim ~ Unutsana • 1974 o Yanýmda Olsa ~ Ýstersen o O Sabah ~ Ben Varým o Ben Yürürüm Yana Yana ~ Iraktýr Yollarýn o "Memleketim" • 1975 o Birazcýk Umut ~ Kimbilir Kim Var Yanýnda o Ben Böyleyim ~ Mutlu Olamadým o Ölünceye Kadar ~ O Gün • 1976 • "Ben Böyleyim" • 1977 o Son Bir Defa ~ Neden Sanki Bu Dünya Dar Geliyor Ýnsana • 1999 o "Eski 45'likler" • 2007 o ‘’Bir Baþkadýr Ayten Alpman’’ Filmleri: • Tek Baþýna 1974 • Aþk Izdýraptýr 1953 Havasýna, suyuna, taþýna, topraðýna Bin can feda bir tek dostuma Her köþesi cennetim ezilir yanar içim Bir baþkadýr benim memleketim Anadolum bir yanda yiðit yaþar koynunda Aþýklar destan yazar daðlarda Kuzusuna kurduna Yunus'una Emrah'a Bütün alem kurban benim yurduma Mecnun'a Leyla'sýna eriþilmez sýrrýna Sen dost ararsan koþ Mevlana'ya Yeniden doðdum dersin derya olur gidersin Bir baþkadýr benim memleketim Gözü pek yanýk baðrý türkü söyler çobaný Zengin fakir hepsi de sevdalý Ben gönlümü eylerim gerisi Allah kerim Bir baþkadýr benim memleketim ![]() ![]() ![]() -------------------- '' Eskiden ne güzel cahildik!
Dýþarýda kar... Ýçeride kanaat... Ýçeride huzur. Öyle güzel cahildik ki; Mutluluðun resmini çiziyorduk...'' |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Ýleti: 2,171
Katýlým: 25.03.2009
Nereden: Aiur
Üye No: 4,771
Ruh Halim:
![]() ![]() |
vefat etmiþ þarkýcýmýzdýr
![]() Bir baþkadýr Ayten Alpman diyerek uðurlayalým. |
| |
![]() ![]() |
Benzer Ba?l?klar
Baþlýk | Yan?tlar | Konuyu Ba?latan | Okunma | Son Faaliyet | |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Ayten Alpman | 3 | alpino | 1,903 | 11.04.2011 - 10:48:44 G?n: çember |
![]() |
Ayten Gökçer & Cihan Ünal - Aras Üste Buz Üste | 0 | alpino | 1,023 | 01.02.2009 - 13:31:06 G?n: alpino |
![]() |
Basit Görünüm | Tarih : 23.04.2018 - 21:28:51 |