Dalkavuk |
Bölüm Kurallarý
Küçükken büyüklerinizden dinlediðiniz fýkra,masal ve hikayeleri bu bölümde paylaþabilirsiniz
Güzel Paylaþýmlar
![]() ![]() |
Dalkavuk |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Moderatör
Ýleti: 2,626
Katýlým: 20.08.2007
Nereden: Izmir
Üye No: 438
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Yýllar önce babamdan dinledðim bir dalkavuk öyküsü
Eski zamanýn birinde padiþahýn biri bahçede gezerlerken patlýcanlarý görünce -Þu patlýcan da ne güzel sebzedir demiþ padiþahýn dalkavuðu -hakkýnýz var efendim, patlýcanýn türlü türlü yemeði olur. hangi yemeðe katsanýz lezzetine lezzet katar. diye baþlamýþ patlýcaný methetmeye. padiþah -Bazen de patlýcanýn acýsý denk gelir insanýn aðzýnýn tadýný bozar; deyince dalkavuk yine baþlamýþ -Haklýsýnýz padiþahým, bu patlýcan denen sebzeyi eve sokmamak lazým. insanýn tatlý aþýný zehir eder. diye patlýcaný yermeye baþlamýþ. Padiþah -az önce patlýcaný övüyordun þümdi yerin dibine geçirdin bu nasýl iþ? diye sorunca -Efendim ben sizini yani padiþahýn dalkavuðuyum, patlýcanýn deðil. deyivermiþ. bir dalkavuk hikayesi daha var onu da yakýn zamanda okudum makam mevki sahibi biri kendisine dalkavuk bulmak istemiþ, haber salýnmýþ, bu iþe istekli olanlar müraacat etmiþ. bey sýrayla gelenlerle mülakat yapýyormuþ. ilk gelene sormuþ -sen dalkavuk musun? -Elbette efendim -Sen hiç dalkavuða benzemiyorsun -Aman efendim ben falanca paþanýn yanýnda üç yýl, filanca beyin yanýnda beþ yýl dalkavukluk yaptým demiþ. -Peki, sen çýk diye onu gönderip sýradakini içeri çaðýrmýþ. yeni gelenle de ayný þeyler konuþulup benzer cevaplar alýnmýþ. üçüncü kiþiye de ayný soruyu sorunca -haklýsýnýz, ben dalkavuða pek benzemem cevabýný almýþ. sonra bey -sanki biraz dalkavuða benziyorsun deyince -Haklýsýnýz, biraz dalkavuða benzerim. cevabýný almýþ. Bey dýþardakilere -söyleyin gelenler daðýlsýn. Ben dalkavuðumu buldum; diye haber göndermiþ. -------------------- her mesajým imzamdýr
|
| |
Bu iletiye te?ekk?r edenler: | |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Moderatör
Ýleti: 8,152
Katýlým: 20.10.2007
Nereden: kýrklareli
Üye No: 693
Ruh Halim:
![]() ![]() |
dalkavuklarýn hikayesi bitmez bendende bir tane
bir filozofa bir dalkavuk musallat olmuþ adamýn peþini býrakmazmýþ. ne söylese -''evet efendim tam söylediðiniz gibi'' -''aynen dediðiniz gibi'' -''bende sizin gibi düþünüyorum '' dermiþ bir gün filozof dayanamamýþ -''bir defada itiraz et be adam ette iki kiþi oldugumuzu bileyim '' -------------------- |
| |
Bu iletiye te?ekk?r edenler: | |
![]() ![]() |
![]() |
Basit Görünüm | Tarih : 06.12.2019 - 03:30:59 |