Lafonten'den Masallar |
Bölüm Kurallarý
Küçükken büyüklerinizden dinlediðiniz fýkra,masal ve hikayeleri bu bölümde paylaþabilirsiniz
Güzel Paylaþýmlar
![]() ![]() |
Lafonten'den Masallar |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Administrator
Ýleti: 5,094
Katýlým: 28.05.2007
Nereden: Istanbul
Üye No: 60
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Fabl deyince ilk akla gelen masallardi.. agustos böcegi ve karincayi hepimiz biliriz..
-------------------- I know what it is to be young..
|
| |
Bu iletiye te?ekk?r edenler: | |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Mazi Hocasý
Ýleti: 1,199
Katýlým: 14.05.2007
Üye No: 6
![]() |
Hayvanlari konusturma tarziyla ün yapmisti fabl kim bilmezki....
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
![]() Grup: Mazi Hocasý
Ýleti: 971
Katýlým: 15.05.2007
Üye No: 10
![]() |
evet fabl degince akla gelen ilk isim hiç bir yazar hayvanlari onun kadar iyi konusturamazdi
ders kitaplarinda mutlaka parçalar koyarlardi çesitlemelerinden |
| |
Misafir_* |
![]()
Ýleti
|
Misafir Yazar
![]() |
Benim de lafontenden masallar kitabim vardi ilkokuldayken.severek okurdum hikayelerin hepsini.Hepsinden ders alinacak bir sonuç çikardi mutlaka.Ama agustos böcegi hikayesi biraz aklimi karistirmisti.Agustos böcegi sadece agustosta yasamazmiydi?Nasil oluyorduda kisin karincanin evine gidiyordu?ve zaten 1 ay ömrü varsa niye çalissin durmadan ne güzel sarkilar söylüyordu....
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Moderatör
Ýleti: 8,152
Katýlým: 20.10.2007
Nereden: kýrklareli
Üye No: 693
Ruh Halim:
![]() ![]() |
aslýnda masallar ezop'a aitti .bunuda bir dogan kardeþ dergisinden ögrenmiþtim.lafontenden bunlarý daha bilinir yapmýþtý sadece.aþagýdaki öyküsünüde milliyet çocukta okumuþtum kýsacýk birþey
çiftçi tarlada gezerken bir örümçek görmüþ.örümçek çiftçiye dik dik bakmýþ ve-bana bak demiþ saygý göster bana kork benden dikkat ette üstüme çýplak ayakla basma bana bir þey olmaz ama sen zehirlenirsin.çok öldürüçü bir zehirim vardýr benim -hadi ordan demiþ çiftçi ve ezmiþ zavallý örümçeði gerci bundan alýnacak derside yazmýþlardý dergide ama unuttum ![]() -------------------- |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Forum Demirbaþý
Ýleti: 4,581
Katýlým: 02.06.2011
Üye No: 54,831
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Lafonten masallarýnýn hepsini unutmuþ durumdayým.
Aklýmda kalan tek þey, Lafonten adlý birinin insanlarla hayvanlar arasýnda geçtiði anlaþýlan diyaloglarý masal diliyle anlatýyor olmasý. Bremen Mýzýkacýlarý'ný bile tam olarak hatýrlayamýyorum. Hatýrladýðým tek þey, Eþek en altta, Horoz ise malum üstteydi ![]() -------------------- Doðduðum gün yüzüme bakýp gülümseyen melek, seni hiç unutmadým
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Administrator
Ýleti: 5,094
Katýlým: 28.05.2007
Üye No: 60
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Tilki ve Kargayý da unutmayalým.. Hani tilkinin sahte iltifatlarýna kanýp þahane! sesiyle þarký söylemek isterken gagasýndaki peyniri düþüren aptal kargayý..
-------------------- I know what it is to be young..
|
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Pre Elit Yazar
Ýleti: 456
Katýlým: 27.03.2010
Nereden: Denizli
Üye No: 7,549
Ruh Halim:
![]() ![]() |
"Kurbaða bir öküz görmüþ çayýrda, o kadar hoþlanmýþ ki, bayýlmýþ boyuna posuna. Kendisine baksanýz, boyu yumurta kadar ama kurbaða bu anlamaz ki , ille de öküze benzeyecek..."
diye devam eden masal da aklýmda en çok kalanýdýr.Sebebi de sanýrým sonunda kurbaðanýn çok yemekten çatlayarak ölmesi beni üzmüþtü ondan olsa gerek.. ![]() -------------------- "Uyu ya da uyuma ne farkeder, senin için dünya masal mý okuyacak?
Boþversene..." j.s |
| |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Yasaklý Üye
Ýleti: 608
Katýlým: 18.03.2009
Üye No: 4,743
Ruh Halim:
![]() ![]() |
Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. : 1. Aðustosböceði ile Karýnca
2. Karga Ýle Tilki 3. Kurt ile Kuzu 4. Tavþanla Kaplumbaða 5. Kurt ile Köpek 6. Tilki ile Leylek 7. Horoz ile Tilki 8. Kedi ile Fareler 9. Kurt ile Leylek 10. Tarla Faresi ile Kent Faresi 11. Kurbaða ile Korkak Tavþan 12. Güvercin ile Karýnca 13. Deðirmenci Oðlu Ýle Eþeði |
| |
![]() ![]() |
Benzer Ba?l?klar
Baþlýk | Yan?tlar | Konuyu Ba?latan | Okunma | Son Faaliyet | |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Masallardan Öðrendiklerimiz... masllar aslýnda bize gelecek için neler anlattý :) |
6 | çalikusu | 3,003 | 13.11.2016 - 22:48:13 G?n: hazan |
![]() |
Basit Görünüm | Tarih : 07.12.2019 - 09:45:01 |