Darbe, 1984 |
Bölüm Kurallarý
80'ler ve öncesine ait aklýnýzda kalan sinema filmleri hakkýnda tanýtýcý yazýlar yazýp,fikir alýþ veriþinde bulunabilirsiniz.
Güzel Paylaþýmlar
![]() ![]() |
Darbe, 1984 |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Moderatör
Ýleti: 8,152
Katýlým: 20.10.2007
Nereden: kýrklareli
Üye No: 693
Ruh Halim:
![]() ![]() |
adý:Darbe (1984)
yön:Nuri O. Ergün oyuncular:bahar öztan,salih güney,nilgün saraylý,bülent bilginç,barýþ altaylý Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. genç bir karý koca çok istedikleri halde çocuk sahibi olamazlar.umutlarý genç kadýnýn hamile kalýp ölü bir çocuk doðurmasý ile en azýndan koca için biter.karýsýna sezdirmeden ayný hastanede doðum yapmýþ bir baþka kadýnýn çocuðunu para ile satýn alýr.diðer aileye çocugunuz ölü doðdu denirken çiftimiz kadýnýnda haberi olmadan baþkasýna ait bebekleri ile hastaneden çýkar. ama yýllar sonra darbe'nin konusu çok bildik.herhalde yeþilçamda böyle bir iki film sayýlýr ama aslýnda öyle deðil. darbe'nin konusu çekildiði yýldan çok deðil bir yýl filan önce ülkemizde büyük skandallara sebeb olan bir olayý temel alýr. bebek ticareti olarak hatýrladýðým ama ne bu iþi yapan doktorun nede bu doktora ait doðum kliniðin adýný bir türlü çýkaramadým bu olay meydana çýktýktan sonra yapýlan araþtýrmalarda doktorun bu iþi sadece yurt içinde deðil dünya çapýnda yaptýðý ögrenilmiþ insanlar dehþet içinde kalmýþtý. mazimizin unuttuðum bu kýsmýný tamamlayacak arkadaþlarýn yardýmlarýný bekliyorum ![]() -------------------- |
| |
Bu iletiye te?ekk?r edenler: | |
![]()
Ýleti
|
|
Grup: Forum Demirbaþý
Ýleti: 6,131
Katýlým: 30.05.2007
Nereden: Zeytinburnu / Vargeller
Üye No: 68
Ruh Halim:
![]() ![]() |
QUOTE(çokseybilenkiz @ 21.08.2011, 10:54:29)
Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. adý:Darbe (1984) yön:Nuri O. Ergün oyuncular:bahar öztan,salih güney,nilgün saraylý,bülent bilginç,barýþ altaylý Misafirlere Kapalý Link. Linkleri Görebilmek Ýçin Üye Olunuz. genç bir karý koca çok istedikleri halde çocuk sahibi olamazlar.umutlarý genç kadýnýn hamile kalýp ölü bir çocuk doðurmasý ile en azýndan koca için biter.karýsýna sezdirmeden ayný hastanede doðum yapmýþ bir baþka kadýnýn çocuðunu para ile satýn alýr.diðer aileye çocugunuz ölü doðdu denirken çiftimiz kadýnýnda haberi olmadan baþkasýna ait bebekleri ile hastaneden çýkar. ama yýllar sonra darbe'nin konusu çok bildik.herhalde yeþilçamda böyle bir iki film sayýlýr ama aslýnda öyle deðil. darbe'nin konusu çekildiði yýldan çok deðil bir yýl filan önce ülkemizde büyük skandallara sebeb olan bir olayý temel alýr. bebek ticareti olarak hatýrladýðým ama ne bu iþi yapan doktorun nede bu doktora ait doðum kliniðin adýný bir türlü çýkaramadým bu olay meydana çýktýktan sonra yapýlan araþtýrmalarda doktorun bu iþi sadece yurt içinde deðil dünya çapýnda yaptýðý ögrenilmiþ insanlar dehþet içinde kalmýþtý. mazimizin unuttuðum bu kýsmýný tamamlayacak arkadaþlarýn yardýmlarýný bekliyorum ![]() Baþlýkta Darbe ismini görünce Kadir Ýnanýr ve Nilgün Akçakoca'lý Darbe filmi zannettim ama deðilmiþ. Neyse boþ çýkmayalým bari baþlýktan. Bu bebek ticareti o yýllarda ''Doktorlar Þebekesi'' diye ses getirmiþ kamuoyunda. kalorifer dairesinde gömülü bebek cesetleri bulunmuþtu. Ben o yaþlarda iken olayý tam kavrayamamýþtým ve küçük çocuklarý satýyorlar zannediyordum, meðer yeni doðan bebekleri satýyorlarmýþ sonunda benim anlamam saðlanmýþtý bu olayý. Biraz araþtýrdým milliyet arþivden buldum kliniðin adýný .Boðaziçi Kliniði imiþ ve 1982 yýlýnda patlak veriyor bu olay. Þebekeyi yöneten kiþi asker kökenli olan Oktay Cumhur Akkent imiþ. Bumuydu aradýðýmýz acaba??? Daha fazla detay ve ayrýntý için milliyet arþive bakabilirsiniz. Edit: lifelines arkadaþ konu baþlýðýný açmýþ bu doktorun -------------------- Titresin bir mum alevinde o eski günler, bir gümüþ çerçeveden seyret yine maziyi, bir nezaketli ince söz duyar da belki, o sararmýþ resmin hayat bulur yeniden.
|
| |
Bu iletiye te?ekk?r edenler: | |
![]() ![]() |
Benzer Ba?l?klar
Baþlýk | Yan?tlar | Konuyu Ba?latan | Okunma | Son Faaliyet | |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
400 Darbe | 1 | Mrbom | 1,491 | 20.03.2015 - 23:01:24 G?n: kültürmantarý |
![]() |
Basit Görünüm | Tarih : 10.12.2019 - 19:06:50 |