Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Eski Yüzler Şimdi Nerde
Anılarım.Net > HOŞGELDİNİZ > Sohbet Odası
Sayfalar: 1, 2
Mrbom
Türk sinemasinda bir dönem filmlerde rol almis fakat daha sonra sinemaya ara veren oyuncular vardi...Simdilerde bir çogu gerek dizilerde gerekse sinema filmlerinde tekrar görülüyor...Ara sira bu yapimlari izlerken sizinde ''ya ben bunu bir yerden taniyorum'' dediginiz oyuncular varmi...

Avni Yalçin...

Hababam sinifi tatilde nin avni hocasi...Hani su kizlarin biyigini takma sanip çekistirdikleri edebiyat hocasi...Simdilerde Hatirla sevgili dizinde Sevket Gürsoy karakterinde...Ayrica Ihlamurlar altinda ve Kursun Yarasi dizisindede rol almisti...

Atilla Pakdemir...

Aslan bacanak filminde metin akpinarin muavini rolünde ve Köse kapmaca filminden hatirlariz...Simdilerde bir çok tv dizisi ve filmde rol almaya basladi...Su siralar Zelihanin gözleri dizisinde oynuyor
elvina

Türk televizyon tarihinin ilk dizisi 'Ask-i Memnu' ile kesfedilen Itir Esen, sevilen dizi 'Aliye'de, 'Ayla' rolüyle 30 yil sonra yeniden ekranlara döndü. Dikkatli bakinca onu herkes taniyabilir aslinda; Münir Özkul ve Adile Nasit filmlerindeki sarisin, hüzünlü gözleriyle bakan mahzun duruslu genç kiz o....
çember
Hülya Darcan

Onu TVde enson büyük yalan dizisinde Rüksan Vardarli olarak izledik.. Oyuncu Tanju Korel'in esi ve 1001 Gece dizisinin Sehrazat'i Bergüzar Korel'in annesidir..

1967 yilinda Ses Mecmuasi yarismasinda 3. oldu ve ilk filmi "Silahlari Ellerinde Öldüler" ile sinema hayatina basladi.1967-1973 yillari arasinda çogu basrol olmak üzere 67 filmde oynadi.Lütfi Akad,Yilmaz Güney gibi ünlü sinemacilarla çalisti...Ve 17 yilin sonunda Hülya Darcan yeniden ekranlarda...

Filmleri
[b]1.Iyi Ki Varsin (Berrin) 2006
2.Zeytin Dali (Zeynep) 2005
3.Büyük Yalan (Rüksan) 2004
4.Hirçin Menekse (Handan) 2003
5.Baba (Oya) 2003
6.Zeybek Atesi (Esma-Hüzzam Anne) 2002
7.Bizim Ev (Zeynep Denizbey) 1995
8.Kara Elmas 1990
9.Tarkan Güçlü Kahraman Kolsuz Kahramana Karsi (Alonya) 1973
10.Daglar Kurbani 1973
11.Ali ile Gül 1973
12.Muhtesem Hirsiz 1973
13.Ali'ye Gönül Verdim 1973
14.Kaderimiz 1973
15.Örümcek 1973
16.Cehennemin Bes Delisi 1972
17.Yirmi Yil Sonra 1972
18.Insafsiz 1972
19.Fakir Kizin Kismeti 1971
20.Dudaktan Tabanca 1971
21.En Kralina Tek Kursun 1971
22.Fedailer Mangasi 1971
23.Kanunsuz Yasayanlar 1971
24.Ölmeden Tövbe Et 1971
25.Sira Sende Yosma 1971
26.Silahlar Konusuyor 1971
27.Yalniz Degiliz 1971
28.Yumruk Yumruga 1971
29.Haraç 1971
30.Kaderin Aglari 1970
31.Tehlikeli Oyun 1970
32.Canli Hedef 1970
33.Daglarin Kartali 1970
34.Altin Tabancali Adam 1970
35.Aslan Yürekli Mahkum 1970
36.Deliormanli 1970
37.Kadin Satilmaz 1970
38.Kanli Kader 1970
39.Kara Leke 1970
40.Yasli Gelin 1970
41.Ana Yüregi 1969
42.Hedefte Vurusanlar 1969
43.Kanli Gelincik 1969
44.Kendi Düsen Aglamaz 1969
45.Sabah Olmasin 1969
46.Seytanin Oyunu 1969
47.Sirvan 1969
48.Anadolu Soygunu 1969
49.Asi Kabadayi 1969
50.Asrin Krali 1969
51.Beyaz Mendilim 1969
52.Bir Ask Türküsü 1969
53.Çile 1969
54.Daga Çikan Kiz 1969
55.Kursunlar Kanunu 1969
56.Çakircali Mehmet Efe (Ayse) 1969
57.Disi Eskiya 1969
58.Besikteki Miras 1969
59.Gültekin Asya Kartali 1968
60.Hakanlar Savasi 1968
61.Sinanoglu 1968
62.Sinanoglu'nun Dönüsü 1968
63.Karanlik Yollar 1968
64.Bir Mahkum Kaçti 1968
65.Talihsiz Meryem 1968
66.Bes Atesli Kadin 1968
67.Dertli Pinar 1968
68.Kanunsuz Toprak 1967
69.Kurbanlik Katil (Melahat) 1967
70.Çelik Bilek 1967
71.Kara Kartal 1967
72.Silahlari Ellerinde Öldüler (Hülya) 1967[/b]
Okan
Cengiz Sezici...

1971-72 tiyatro sezonu ile tiyatroya basladi. 1978''de "Selvi Boylum Al Yazmalim" ile sinemaya basladi. Sinemayi her zaman basariyla sürdürdü.
Araba kullanmayi, ata binmeyi, yüzmeyi, motorsiklet kullanmayi çok seven Sezici'nin ödüleri:
33. Antalya Altin Portakal Film Festivali En Iyi Yardimci Erkek Oyuncu

Selvi Boylum Al Yazmalim (Atif Yilmaz) 72. Kogus ( Erdogan Tokatli ) Gece, Melek ve Bizim Çoçuklar (Atif Yilmaz) Kis Çiçegi (Kadir Sözen) Sen de Gitme (Tunç Basaran) Simdi yersiz yurtsuz dizisinde oynuyor.Kadiköyde çok sik görürdüm Cengiz abiyi,72.kogustaki rolüyle BERBAT'i...
Mrbom
Sevda Aktolga...

Hababam sinifi filmlerinin kiz ögrencisi,Katma deger sabanin tavuk vicdanli güzel kizi...Aslinda bir çok önemli filmde oynadi ama hakettigi yere geldimi o meçhul...Sinemaya ara verdi...Senarist(Küçük besleme ve Üvey baba) ve yönetmen olarak devam etti...1999 da Günaydin istanbul kardes,2005 de Kismet dizisinde oynadi...Son olarakta Binbir gece isimli dizide sekreter Nurhayat rolünde...
Mrbom
Metin Çekmez...

Sinemada ilk Tatli dillim isimli filmde basketbolcu,Yalanci yarim'de Tarik akanin arkadasi rolünde gözüktü...Arada yine bazi filmlerde küçük roller aldi...Süper baba dizisinde Fiko'un abisi rolü televizyonda ilk ciddi sinavini basariyla verdi...Simdi belkide en basarili dönemini biraz geçikmiste olsa Binbir gece dizisinde Burhan bey rolüyle yasiyor...

Dip not...Kemal Sunal filmlerinden tanidigimiz Dinçer Çekmez'in
kardesidir...
ARUZKOLIK
         Sevgili mrbom.Bu basliga nereden kaynak buluyorsun bilemiyorum ama,simdiki haline asina oldugumuz ünlülerin,geçmiste hangi rollerle karsimiza çiktigini ögrenmek çok ilgimi çekiyor.Misal;Bibirgece'nin sekreter Nurhayat'inin yillar önce Hababam sinifinda oynayan kiz oldugunu simdi senden ögrendim.Lütfen devam et...
çember
Mahmut Cevher

Münir Özkul-Adile Nasit klasiklerinden Aile Serefi isimli filmde Selim rolündeydi.. 1981 yapimi Yilani Öldürseler filminde de Türkan Soray'in (Esme) asik oldugu eskiya Abbas olarak karsimiza çikmisti..

Günümüzde Fatma Girik, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen'in oynadigi Gurbet Kadini adli TV dizisinde onu Reso Aga olarak izledik.. Daha önce de Çiçek Taksi dizisinde Tahsin karakterinde izlemistik.. Kurtulus dizisinde de rol almisti.. Kizi Yonca Cevher'i de 1001 Gece dizisinde kötü kalpli gelin Füsun olarak izliyoruz..
atahan
tek kelimeyle muhtesemsiniz ellerinize saglik.
Mrbom
Fatma Karanfil...

1968'de Ses dergisinin artist Yarismasi’nda 3.seçildi ve yine ayni yil Sarmasik Gülleri ile sinemayla tanisti...1972 ye kadar bir çok filmde rol aldi...2002 de Kumsaldaki izler'le dizilerde rol almaya basladi...Çocuklar duymasin isimli dizide selaminin kayinvalidesiydi...Simdilerde onu Elveda derken'de Ulviye rolüyle izliyoruz....
Mrbom
Necati Sasmaz...

1985 yilinda çevrilen Kadir Inanir ve Fatma Girik'in basrollerinde oynadigi Yilanlarin öcü filminde kara bayramin oglu rolündeydi...Film onun bir yilani tasla öldürdügü sahneyle baslar..Ayrica Erdal Özyagcilara söyledigi cümle film içinde sık sık geçer''haceli emmi haceli emmi nenem diyoki'' tongue.gif ...Simdilerde malum Kurtlar Vadisinin Polat Alemdari...

çalikusu
QUOTE(mrbom)
Necati Sasmaz...

1985 yilinda çevrilen Kadir Inanir ve Fatma Girik'in basrollerinde oynadigi Yilanlarin öcü filminde kara bayramin oglu rolündeydi...Film onun bir yilani tasla öldürdügü sahneyle  baslar..Ayrica Erdal Özyagcilara  söyledigi cümle film içinde sik sik geçer''haceli emmi haceli emmi nenem diyoki''  tongue.gif ...Simdilerde malum Kurtlar Vadisinin Polat Alemdari...

Dip not:Filmdeki fotosunu bulur bulmaz ekliycem...

Mrbom inanin  bu bölüm anlarim forumumuzun  en sevdigim  ve ilgi  ile  takip  ettigim  yeri oldu  ve  simdi  bunuda  yazmissiniz  ya    Hadii bee  demekten kendimi  alamadim , Necati Sasmaz   ve  yilanlarin  öcü   vay  vay  vay neler  olmusta  haberim yokmus.  tek kelimeyle  süper  bir  arastirma  olmus  ellerinize  saglik,  devamini dört gözle  bekliyorum  tesekkürler
ARUZKOLIK
           Çalikusuna katiliyorum.1001 gecenin Füsun'u Mahmut CEVHER'in kizi imis demek...
Mrbom
Melih Çardak

Yer demir gök bakir ve Eskiya'da uyusturucu patronunu oynadi...Daha sonra bir çok dizide rol aldi...Ama biz onu ilk Devekusu kabareden hatirliyoruz(deliler,yasaklar,reklamlar)...Simdilerde Cennet mahallesi isimli dizide...

Meriç Basaran...

Belali torun ile sinemaya merhaba dedi...Yildiz tepe ve Altin çocuk gibi siyah beyaz dönemin önemli yapimlarinda oynadi...Klink soy ve öldür filminde yan rollerden biri onundu...Piano piano bacaksizin ulviyesi su siralar Kaybolan Yillarda Ayse Cesen rolünde
elvina
muhtesemsiniz ya sastim kaldim hiç bilmiyordum sayenizde ögrendim...en çok Binbir gece nin sekreteri ile Fatma Karanfil e sasirdim....
ARUZKOLIK
        Atla gel saban'di galiba...Hani su;Kemal Sunal'in, şiki şiki ba ba esliginde ganyan oynadigi film.Karakterin adinin Dinçer Çekmez oldugunuda,Metin Çekmez ile kardes oldugunuda simdi ögrendim.Bakalim daha neler görecegiz
Mrbom
Ümit Belen...

Bir dönemin istikbal vaad eden oyuncusuydu...Müjde Ar in Daginik yatak filminde ismail rolüyle sinemayla tanisti...Kaliteli yapimlarda oynamasina ragmen sinemada bir türlü dikis tutturamadi...Yakin zamanda Büyük Yalan dizisinde avukat yetkin simdi ise Genco'da Muhsin Hoca Rolünde...
Mrbom
Gülsüm Kamu...

Gülsüm Kamu adi ,gençler için pek bir sey ifade etmeyebilir. Oysa orta yas esiginden geçenler, Hayat ve Ses dergisiyle büyüyenler, onu yakindan tanir.Bir çok filmde ünlü oyuncularla basrolü paylasti...Iranli aktör Cihangir Gaffarinin ve Müsfik Kenterin eski esi...Sensiz Olmuyor dizisinin Zehrasi simdi Atv de Sessiz gemilerde...
Mrbom
Serpil Tamur...

1989 da Aydan Sener ve Tolga Savacinin basrollerindeki Samanyolu dizinde Zülalin teyzesi rolündeydi...Ask filmlerinin unutulmaz yönetmeninin Betülü,Süper Baba'nin Sabiresi su siralar Kurtlar Vadisinde Nazife Candan rolünde...
portakal
ozan bilen..
muhtemelen kendisini, uçurtmayi vurmasinlar filminin küçük baris'i olarak biliyoruz..

aradaki ufak tefek rollerden sonra karsimiza Zeki demirkubuz filmi Kader'de çikti.. Filmde pek boy göstermedi fakat Demirkubuz filminde rol almak her baba yigidin harci degildir. ve de zagor'du en nihayetinde bu da simdiki hali..

Mrbom
Gölgen Bengü...

Meraklı Köfteci ve Aslan Bacanaktan hatırlıyoruz...Şimdilerde New Jersey Institute of Technology'de profesör doktor...
Mrbom
Yaman Coşkun...

Malkoçoğlu Ölüm Fedaileri,Kopuk,Battal Gazi'nin İntikamında oynadı...Biz onu Neşeli günlerde Ahmet olarak tanıdık...Şimdilerde Washington'da...

İnternetteyim nete bıraktığı mesaj smile.gif ...

http://www.internetteyim.net/grp3/yaman,coskun,rec840.html
çalikusu
QUOTE(portakal @ 26.10.2007, 16:53:02) *
ozan bilen..

küçük ozana ve oyunculuğuna uçutmayı vurmasınlar'da hayran olmuştum... öyle güzel bakardı ki insanın etkilenmemesi mümkün değildi birde Kahraman Kral'ın o çocuk hallaerindeki usta oyunculuğu..
bu ikisi beni çok etkilemiştir..şimdi Ozanı görmek çok ilginç ve hoş bir paylaşım olmuş ve en çok merak ettiğim Kahraman Kral acaba o nerelerde nette çok aradım ama en son bir mobilya mağazası işletmeciliği yaptığı dışında bir haber yok .. mrbom umarım, araştırmacı gazeteciliği (pardon tongue.gif ) araştırmacı yönetici kimliğinizle Kahraman Kral'danda haberleri burda bizlerle paylaşırsınız.
saygılar..
çember
Gölgen Bengü Bilgen Bengünün kardeşidir...Profesör olduğundan haberim yoktu çok şaşırdım.. Sanırım sitenin en ilginç bölümü bu başlık; daha neler öğreneceğiz bakalım smile.gif ..
Mrbom
Bu konuylada nette resmen bir muaamma olan Kahraman Kıral olayınada bir son nokta koyalım...Canım Kardeşim filminin kahramanı şu sıralar aile şirketi olan kıral mobilyanın yönetim kurulundaymış...Gerçi bu başka yerlerde de baya dile getirilmiş ama resimli bir açıklamayla ilk kez oluyor... 

çalikusu

Mrbom BRAVOOOO woot_jump.gif ...
nette bu açıklamayı söylentiden ibaret olmadan belgeleyen tek insan olma özelliğinizden dolayıda ayrıca tebrik ederim , uzun zaman araştırıp bir sonuç alamadığım,
hakkında öldü, başka isim altında hala film çekiyor v.b pek çok söylenti dolaşan ama hiç biri kanıtlanmamış haberlerede nokta koymuş oldunuz.
sitemiz yine farkını bir kez daha ispatladı a3.gif
emeğiniz için çok teşekkür ederim..
alpino
Abi Kahraman Kral olayinda son noktayi koymussun. Saygi ve hayranliklarimla bow.gif Bende Arzu Aydin'i bulayim kendime bir kez daha hayran olucam tongue.gif
Muthis bir is cikarmissin helal olsun 8.gif
çember
Evett, Kahraman Kıral'a ne oldu sorusunun cevabı sadece bizim sitede.. Yıllardır bir muamma olan bu konu mrbom tarafindan çözüldü.. Tebrikler smile.gif..
Mrbom
Necla Fide...

Caferin Çilesi filminden hatırlarız...Ortalığı karıştıran bebeğin annesi rolündeydi...

Erotik furyadan oda nasibini aldı...

Bir süre ortalarda gözükmedi...Bir ara Avrupa Yakası'nda Burhan Altıntop fal işlerine merak sardığında biggrin.gif rastladım konuk oyuncu olarak...Geçen akşam şu meşhur Issız Adam filmini izlerken bir sahnede dikkatimi çekti smile.gif

Mrbom
Aytaç Öztuna...

Yine Caferin Çilesi filminden eski bir yüz...Hani pavyonda fazla içki içmeyin burda kazıklanırsınız deyip kovulduktan sonra,kardeşi ile beraber bebeği zeki ile metine bırakıp kaçan aysel smile.gif

Milyarder'de büyük ikramiyeyi tek numara ile kaçırıp kendini asan dişçi atıf'ın eşi...

Şimdilerde Binbir Gece dizisinde Kerem'in annesi(teyzesi huh.gif )Seval rolünde

Mrbom
Nuri Tosun(Şişko Nuri)

Sezercikle olan meşhur repliğini hatırlarsınız smile.gif

vuracam kırbacı, vuracam kırbacı!!

Burdan

Sevgili Dayım filminde Tarık Akan devamlı bunun bisikletini çalıp peşinden koştururdu biggrin.gif ...

Türk filmlerinin Bu tombul ve sevimli çocuğu şimdilerde okulları gezip tiyatro gösterisi yapan bir grupta çalışıyormuş...

Mrbom
Ergin Orbey

Hababam sınıfında müfettiş Hüseyin Şevki Topuz,Süt Kardeşlerde damadım bayram biggrin.gif rollerinde herkez tarafından tanındı...

Bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yaptı...Şimdilerde Şehir Tiyatroları'nın Kurucu Genel Sanat Yönetmeni...

Dilaver Gür

Hababam sınıfının beden derslerinde üzerinde kendi ismi yazan eşofmanı giyen Dilaver'i...Yazılanlara göre film için başvuran yüzlerce aday içinde tek üniversite öğrencisi...İnşaat mühendisiymiş ve Malatya'da yerel bir tv de program yapıyormuş...

dilemma
agzim acik okudum hepsini kahraman kralin gozleri bakislari hic degismemis en sevdigim cocuk film yildiziydi en cok necati sasmaza sasirdim desem yeridir yalniz kurtlar vadisini dusununce hayli sasmis bence
çalikusu
QUOTE(dilemma @ 30.05.2009, 04:53:27) *
agzim acik okudum hepsini ... kahraman kralin gozleri bakislari hic degismemis en sevdigim cocuk film yildiziydi

sevgili dilemma haklısın , eğer sitemizin en ilginç başlığı hangisi diye sorsalar istisnasız buranın adını veririm, her başlık yenilenmesinde koşa koşa gelir bakarım acaba bu sefer kimi nasıl göreceğim diye..
hele kahraman kral yazısı beni öyle mutlu etmiştiki laugh.gif ,
en sevdiğim çocuk oyuncunun akibetini hep merak ettim ,
kendimce yaptığım araştırmalardan bir çok çelişkili yazılar okudum allah korusun öldü bile dediler crying.gif ,
ama sağolsun sayın yöneticimiz mrbom yine eşsiz araştırmacı özelliğini konuşturduda sonunda mazinin bu boyu küçük oyunculuğu büyük, küçük kahramanını yeniden bulduk gdance.gif ...
emek veren herkese sonsuz teşekkürler fl.gif ..
Mrbom
Cem Erman

Yüz Numaralı Adam filminin namıdeğer eşşeoğlu eşşeği biggrin.gif ...Nuri Alço,Eray Özbal'dan önce Kötü karakterlere can veren kişidir...Sinemadan koptuktan sonra İskenderun'a yerleşip sessiz sakin bir yaşamı tercih etmiş...

BİR YEŞİLCAM EMEKÇİSİ: CEM ERMAN

Asıl adı Süleyman Faik Durgun.1947 İskenderun doğumlu. Baba Mersin Anne Halep tarafından. Üç kardeşin en küçüğü. 1973’de Ses dergisinin açmış olduğu yarışmaya katılır Yarışmada üçüncü olur. , Özleyiş, Öfke, Üç öfkeli Adam, Ağa bacı gibi filmlerde başrol oynar. Daha sonra 100’den fazla film çeken Cem Erman, 70’li yıllarda Saklambaç gazetesinde ve Kelebek’te yaklaşık 50 fotoromanda rol alır. Zeynep Değirmencioğlu ile Özleyiş’i Yıldırım Önal’la Talihsizler’ i, Kemal Sunal’la Yüz Numaralı Adam’ı oynar. Seks furyası gelince 5 yıl film yapmaz. Her rolü kabul etmez. O sıra Nuri Alço, Eray Özbal, Sümer Tilmaç çıkar. Cem Erman çalışmayınca, rolleri onlara kalır.1989’da: Sahibini Arayan Madalya, Sen Yaşa, Canımın Canısın, ve Canımdan Can İste filmlerinde oynar. “Şeytanın kurbanları” adlı televizyon dizisiyle jübilesini yapar. Ayhan Işık’ı Orhan Gencebay’ı ve İbrahim Tatlıses’i çok sevdiğini söylüyor. Bir de en çok sevdiği iki insan: Yılmaz Güney ve Yadigar Ejder. Cem Erman oldukça duygusal, konuşurken gözleri doluyor. Sanki geçmişi yaşıyor gibi. .Şimdilerde İskenderun’da yaşıyor. 10 yıla yakındır tanışıklığımız var. Benim için bir başka özelliği ise şu: Şimdi aramızda olmayan, Ağabeyim, yayıncı Mehmet Düz’ün yakın arkadaşı olması. Kitabevinde çaylarımız yudumlarken laflaşıyoruz. Bugün genellikle o konuşuyor. Konu yedinci sanat..hele birde o yıllar.. yani “sinemalı yıllar “ olunca…bize pek laf düşmüyor: Yıllarını sinemaya vermiş, ancak karşılığını alamamış bir sinema emekçisinin yanında….Bir zamanların yakışıklı jönü, başrol oyuncusu, sonraki dönemlerin karekter oyuncusu Cem Erman’a .usulca soruyorum: Aslında soramıyorum.:” Sinema….” diyecek oluyorum, O başlıyor anlatmaya:
“…1968’de “Kardeş Kurşunu” filmiyle Türk sinemasına girdim. Daha sonra “Ses dergisinin” yarışması neticesinde ilk başrolümü çektim, Zeynep Değirmencioğlu’yla. Yıllar akıp gitti vesselam… Şimdiye kadar 74 filmde irili ufaklı rollerde oynadım. Genelde menfi jön rollerini bana verdiler… Halbuki ben jön olarak sinemaya girmek istiyordum: Kısmet her şey tabi.
35 yılımı Türk Sinemasına verdim karşılığında hiçbir şey kazanamadım. Niye niçin derseniz.. Çünkü ben, 2 inci adamı yani menfiyi oynuyurdum.”Bülent Ersoy 500 bin alıyorsa, ben 15 bin lira alıyordum. Orhan Gencebay’la filmde aynı kızı seviyoruz. Ben zengini oynuyorum, Orhan’sa fakiri. Gencebay 1.00.000 alıyor, bense 12.500 alıyorum. Ama başa baş oynuyoruz.
Hep böyle oldu.. Bana soruyorlar para kazandın mı diye, gülüyorum, o zaman kira parası, giyim parası, gençlik parası aldığın zaten çerez parası…
33 sene böyle geçti. 1980’den itibaran sinema bitti
Televizyon başladı. Yapımcılar başka işlere yöneldi, işsizlik, kuraklık başladı yani anlayacağınız çöl oldu Türk Sineması..
Yeni dizilerde bizi istemediler, yeni yüzler ortaya çıkardılar. Peki çıkardılar da ne oldu? Hepsi kopya.. Arjantin fotoromanları daha iyi bence…
Kalamazdım daha fazla Yeşilçamda…Yeşilçam karaçam olmuştu… Pılımı pırtımı toplayıp memleketim İskenderun’a yerleştim. Şimdi ne mi yapıyorum hiçbir şey, emekliliğimle geçiniyorum. Bir araba sahibi bile olamadım. Önemli de değil, sağlık olsun. Biz bedavaya çalışmışız şimdikiler trilyonlar kazanıyor. Halbuki bu adamlar bizim zamanımızda figuran bile oynatmazlardı. Çünkü tipleri Sinema Tipi değil, adamı yoldan çevirip rol veriyorlar. Olacak işmi devir değişti, çağ atladık diyorlar, lanet olsun böyle çağa da, Sinemayı bu durumlara getirenlere de…”
Kim diyecek oluyorum... sinemayı bu hale getirenler. diyemiyorum ...“sonra devam ederiz”…diyor ve alelacele ayrılıyor… Ferda Kitabevi - 22 Ağustos 2008

CEM ERMAN KEMAL SUNAL’ I ANLATIYOR

Süleyman Faik Durgun, 1973’de Ses dergisinin yarışmasına katılırken, yönetmen arkadaşı Günay Kosova “Süleyman biraz eski bir isim. Hem sinemada Süleyman Turan var, senin adını ’Cem’ yapalım.” der. O günden bu yana Cem Erman’dır adı. Yarışmada üçüncü olur. Cem Erman bunları anlatırken bir sinema sanatçısının dramını yavaş yavaş hissediyoruz. Daha İstanbul’a gitmeden, yakışıklı olması nedeniyle İskenderun’da ki arkadaşları arasında adı: ”Artist Süleyman” dır. Sonraki yıllarda ise İskenderun’da filmlerini sinemalarda izleyenler “bu bizim Süleyman” derler. Kemal Sunal ile ilgili anısına geçmeden önce beni çok duygulandıran bir anısını anlatmak istiyorum.
Hani Kemal Sunal ve Cüneyt Arkın filmlerinin vazgeçilmezi dev cüsseli bir adamı vardır. Sürekli dayak yiyen, hep kötü adamı rolü verilen, bu iri yarı görüntüsünün altında altın gibi kalbi olan, alçak gönüllü, yufka yürekli, kibar olduğu söylenen Kemal Sunal’la yaptığı tartışma neticesinde iş verilmediği ve işsiz kaldığı ve evinin kirasını ödeyemediği için soğuk kış gecelerinde parklarda sabahlayan, dünyanın en güzel insanlarından birisi olduğunu söylediği.Artist Süleyman’ın yakın arkadaşı ‘Yadigarı Ejder’le ilgi bir anısı şöyle: Yadigar’la bir gün parasızlıktan Taksim Parkı’da oturuyoruz. Karnımız aç. Biraz ekmek ve biraz kaşar peyniri alacak para çıktı ikimizden, ucundan ucundan yedik. Hiç unutmam: Çok sıkıntıdaydık. Yadigar çık sevdiğim bir arkadaşdı. Fakat çok garip öldü. Kebapçı Mehmet vardır Parmakkapı’da. Yadigar tuvalete gidiyor. Çıkmayınca merak edip kapıyı kırıyorlar. Tansiyon yükselmesiyle tuvalette düşmüş. Çıkmayınca merak edip kapıyı kırıyorlar. Yüksek tansiyondan beyin kanaması, zaten ayaklarından da hastaydı. Şakacı, hoş, çocuk ruhlu bir arkadaştı. Öyle bir adam Türk sinemasına kolay kolay gelmez. Nasıl bir Yılmaz Güney, bir Turhan Seyfioğlu, bir Ayhan Işık gelmeyecekse bir Yadigar Ejder de gelmeyecek.” Şimdi gelelim Kemal Sunal’a: Cem Erman aynen şöyle şunları anlattı:” Kemal Sunal çok değerli bir arkadaş ve dostumdu. Türkiye’de Kemal bir çığır açmıştır. Kendisiyle ilk defa 1971’de “Tatlı Dillim” filminde bir araya geldik. Tarık, Filiz Akın, Zeki Alaysa kadrosuydu. Biz basketbolcu arkadaşlarını oynuyorduk Tarık’ın… Daha sonra Kemal’le 1977’de “100. Numaralı Adam” filminde beraber oynadık. Biz o zaman Türkiye’ye kaçak olarak gelen “kısa Malbora”, Kemal Sunal’da “uzun Malbora” içiyordu. Bir gün sette çalışırken benim sıgaram bitmişti. Set işçilerinden birini kartonla sigara almaya Taksim’e gönderdim. Yemekten sonra canım sıgara istedi. Ama sıgara yoktu. Baktım Kemal Sunal pencerenin kenarında cebinden tek bir sıgara çıkardı ve yaktı. Benim de canım çekti. Kemal’ın yanına gittim. “Bir sıgara verir misin?” dedim. O da etrafına baktı ve bana cebinden bir tek sıgara çıkardı ve verdi. Bana sordu “ Senin sıgaran yok mu?” dedi, bende bittiğini ve set işçilerinden birini sigara aldırmaya gönderdiğimi söyledim. Hangi marka sigara içtiğimi sordu, kısa Malbora diye cevap verdim. Verdiği sıgaranın uzun Malbora olduğunu ima ederek, aynı filmlerde olduğu gibi gülerek “ Sigaran gelince ben senden iki tane isterim.” dedi. Rahmetli Kemal Sunal’ın malı kıymetli ve biraz cimriydi… Sene 1990 Ben Heybeliada Verem Hastanesi’nden taburcu oldum. Uzun zamandır filmlerde oynayamadığımdan maddi olarak sıkıntıdaydım. O zamanlar Beyoğlu’nda otelde kalıyordum ve otele verecek param dahi yoktu. Saçım sakalım uzamış perişan ve bitkin bir halde ilaçlarımı almak için Eczaneye giderken İstiklal Caddesinde Rahmetli Kemal Sunal’la karşılaştık. Beni iyi görmediğini, ne olduğunu sordu. Bende hastaneden yeni çıktığımı maddi ve manevi olarak durumumun iyi olmadığını söyledim. Ben hiçbir istemeden, elini cebine attı ve o gün için iyi bir miktar parayı çıkardı ve kimseye fark ettirmeden elime sıkıştırdı. Rahmetli ne kadar cimri gözükse de iyiliksever ve bu konularda bonkördü. Kendisini rahmetle anıyorum...
iskenderun - ferda kitabevi - 29 ağustos 2008

Mrbom
Tamer Şahin

Neşeli Günler'in geceleri taksicilik yapan Mehmet'i...Bu ilk ve son filmden sonra Ortalardan kaybolmuş...Geçenlerde televizyonda Bahadır Akkuzu’nun cenazesinin görüntülerini izlerken gözüme ilişti...Biraz araştırınca Barış Manço'nun 20 yıl kadar menajerliğini yapmış ve ölümünden sonra Barış Manço konulu birde kitap yazmış...

Konuyla ilgili bir alıntı;

BASIN KİTABA BURUN KIVIRDI!

Tamer Şahin kitabı çıktığında Basın’ın “bu kitap bizim işimize yaramaz, çünkü içinde sansasyonel bir şey yok” dediğini de hatırlatarak, Basın’ın durumunu gözler önüne serdi…

Tony Montana
Günay Girik Vardı Fatma Girik ' in kardeşi oda 80 li yıllarda çekilen filmlerde epey boy gösterdi genelde Emrah ' ın filmlerinde vardı sonra gözlerden uzaklaştı kayboldu .
Mrbom
QUOTE(Tony Montana @ 20.08.2009, 14:06:29) *
Günay Girik Vardı Fatma Girik ' in kardeşi oda 80 li yıllarda çekilen filmlerde epey boy gösterdi genelde Emrah ' ın filmlerinde vardı sonra gözlerden uzaklaştı kayboldu .

Tony Montana
Sezer İnanoğlu ' da kayıplara karışanlardan , eskilerin popüler yüzlerindendi .
mavi
Bütün burada anlatılan ve bizlere yeniden hatırlatılan isimler bir zamanlar önemli işler yapmış bazısı hala yapmakta unutulmaması gereken isimler aslında emek verip bu topiği açmış olan arkadaşa ve ona destek olanlara sonsuz teşekkürler. Bakalım ilerleyen zamanlarda bizleri başka kimlerle bir araya getireceksiniz yeniden...
Mrbom
Cevdet Arıkan

70'lerde fotoroman dalında en iyi oyuncu seçildikten sonra sinemaya geçmiştir...Genelde yardımcı rollerde gözüktü...Neşeli Günler filminde mehtabı tokatlayan yaman enişte,Meraklı Köfteci'de damat ve kibar feyzoda başlık parasına beleş beleş diye yorum yapan damat,oynadığı rollerden bazılarıdır...Ama sinemada en uzun göründüğü rol,İskenderiye başpehlivanı biggrin.gif seferoğlu suphi karakteridir...Şimdilerde sinemadan kopmuş memleketi Tarsus'ta yaşıyor...

Mrbom
Filiz Bozkurt(Kutlar)

1970 yılında Zeyno filmiyle sinemaya başladı...Hababam Sınıfı Tatilde filminin kız öğrencilerinden Filiz'i,Vah Başımıza Gelenler filminde Metin Akpınarın sevgilisi Selma'yı,Sultan filminde sultanın arkadaşı Seher'i oynadı...Sinemaya ara verdikten sonra Taksim marmara cafede bir terör saldırısı sonucu ölen Onat Kutlar ile evlendi...Şimdilerde Şehir tiyatrolarında görev yapmakta ve aynı zamanda ünlü bir fotoğraf sanatçısıdır...

el_maquinista
Arkadaşlarımızın dediği gibi harika bir köşe olmuş burası. Benim de görüp hadii yaa dediğim birçok kişi var burada. Kahraman Kıral, Yaman Coşkun, Tamer Şahin, Cevdet Arıkan, Filiz Bozkurt...Özellikle Neşeli Günler'deki Yaman Coşkun ve Tamer Şahin'in nerede olduklarını filmi her gördüğümde merak etmişimdir, bir de Kahraman Kıral'ı, cevaplarımızı aldık mrbom sayesinde, çok çok teşekkürler,katkı yapan diğer arkadaşlarımızın da eline sağlık...Zaman ne çok değiştiriyor insanları...
camgöz
QUOTE(mrbom @ 14.10.2007, 02:57:11) *
Fatma Karanfil...

1968'de Ses dergisinin artist Yarismasi’nda 3.seçildi ve yine ayni yil Sarmasik Gülleri ile sinemayla tanisti...1972 ye kadar bir çok filmde rol aldi...2002 de Kumsaldaki izler'le dizilerde rol almaya basladi...Çocuklar duymasin isimli dizide selaminin kayinvalidesiydi...Simdilerde onu Elveda derken'de Ulviye rolüyle izliyoruz....

Bu sayfalar için teşekkürler.
Fatma Karanfil şu anda Aşk-ı Memnuda
nicka
Konuyu açan ve paylaşımda bulunan değerli üyelerin hepsine ayrı ayrı yürekten teşekkürler.
büyük bir keyif ve şaşkınlıkla okuyorum.

Mrbom
Eriş Akman

Yönetmen,senaryo yazarı,yapımcı ve oyuncu...Sinemaya Hem Döğüş Hem Seviş filmiyle başladı...Güllü,Aile şerefi,Cennetin Çocukları,İstanbul 79 ve Dünden Sonra Yarından Önce(Senaryo yazarı,Yapımcı ve oyuncu) filmlerinden bazılarıdır...Biz onu en göze batan rolü ile hatırlarız Aile Şerefi filmindeki zengin çocuğu Oktay...Kendisi Şu sıralar yine sinema ve dizi sektörünün içinde...Bir süre Önce Atv'de gösterilen Korkusuzlar dizisinde Hakkı,2008 yapımı Ayakta Kal filminde Hasan ve yakında gösterime girecek Kolpaçino filminde Emrullah rolünde oynamıştır...

Mrbom
Elif İnci

Selvi boylum al yazmalım filminin Samet'i...1992 ye kadar ortalıklarda yoktu...Bir kaç filmde oynadıktan sonra zamanının ses getiren dizisi Deli Yürek'teki Gülçin karakteri ile tanındı...Oyunculuğu vasatın üstünde olmasına rağmen hakettiği yerlerde olduğu söylenemez....Vizontele Tuba'da Fazilet,Dudaktan Kalbe dizisinde de İnci rolünü oynamıştır...Aynı zamanda Yeşilçam'ın kötü karakterlerinden Bilal İnci'nin kızıdır...

Mrbom
Nette pek fazla bilgi bulunmasada Hababam sınıfı öğrencilerinden bazıları...

Ercan Gezmiş-Postal Rıza

Fazıl Ender Uzun

Talip Guran-Ömer

portakal
Sıtkı Sezgin (nam ı diğer şişko nuri)
Hani sezercik filmlerinden birisinde "Fıstık benim olacak binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı" diyen yeşilçam figuranı, emekçisi..
o da vefasızlıktan payesini almış bir şekilde samsun'da bir huzurevinde yaşamını sürdürüyor.. üzüntü verici bir durum söylenecek çok birşey de yok..
hatırlamak isteyenler için filmlerdeki halinin ve şimdilerdeki halinin birer fotoğrafını koyalım..

Adore
QUOTE(cember @ 14.10.2007, 00:24:19) *
Mahmut Cevher

Münir Özkul-Adile Nasit klasiklerinden Aile Serefi isimli filmde Selim rolündeydi.. 1981 yapimi Yilani Öldürseler filminde de Türkan Soray'in (Esme) asik oldugu eskiya Abbas olarak karsimiza çikmisti..

Günümüzde Fatma Girik, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen'in oynadigi Gurbet Kadini adli TV dizisinde onu Reso Aga olarak izledik.. Daha önce de Çiçek Taksi dizisinde Tahsin karakterinde izlemistik.. Kurtulus dizisinde de rol almisti.. Kizi Yonca Cevher'i de 1001 Gece dizisinde kötü kalpli gelin Füsun olarak izliyoruz..

Mahmut Cevher'in kızı Yonca Cevher'in dizilerde kendi sesini kullanıp kullanmadığını çok merak ediyorum.
............

Bu konu başlığı yüzünden bir çok dizinin izlenmesi sırasında tartışma yaşandığına şahit oluyorum..

Birisi aniden çıkıp "Şu adamı tanıdınız mı" diye parmağını tutarak TV ekranına koşuyor..
"Hayır tanımadım" denildiğinde ise muhabbet iyice renkleniyor..
"Hani şu şeyde oynuyordu ya"
"Söylesene be adam nerede oynuyordu"
"Hani Türkan Şoray'ın filminde patronun oğluydu" ???

Kimi zaman "bilirkişi" niyetine bana sorulduğu da olmuştur..
Nerede bende öyle hafıza rolleyes.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.